go up

Landslagsjef Petter Løvberg er svært fornøyd med at en av de siste årenes store rekordsanker på kortbane nå også svømmer på tider med internasjonalt snitt også på langbane. Det lover godt frem mot VM langbane i Roma i juli.

De to øvrige rekordene var juniorrekorder og ble satt av Elin Slaatmo fra Hamar på 1500 fri med tiden 17.02,15 og Sverre Næss fra Sarpsborg med 26,59 på 50 rygg.
Elin sin rekord var en forbedring av den gamle rekorden med et halvsekund mens Sverre senket sin egen rekord fra Berlin i mars med over et sekund fra 27,68. Tiden i helga er faktisk bare 22 hundredeler fra norsk seniorrekord.

Eva Marie Wilson Østerhus fra Team Stavanger og Jørn Nygård fra Stavanger SC klarte begge junior EM krav i helga og doblet dermed troppen til mesterskapet som går i Praha i juli. Fra før har Siri Eva Kristiansen og Sverre Næss vært under kravet. Eva Marie klarte kravet på 800 fri, 200 fri og 400 fri i helgen mens Jørn svømte under kravet på 200 fri.
Det var også flere svømmere som benyttet sjansen til å gjøre seg selv svært aktuelle til Ungdoms-OL i Tampere i helgen.

Katharina Stiberg fra Bjerkvik satt i helgen norsk rekord på 50 bryst under Trøndersvøm. Hun slo Anne-Mari Gulbrandsens gamle rekord med 18 hundredeler og ble første norske jente under 32 sekunder med tiden 31,97. Katharina var også nærme norsk rekord på flere andre øvelser i helga og viser at hun for alvor begynner å mestre langbane også.

X