go up

Rekordene kom på 150 medley med tiden 4.58.24, på 50 bryst med 1.38.84 og 50 butterfly med 1.20.82. Vi gratulerer!

Her følger landslagstrener Morten Eklunds rapport fra stevnet:

BRITISH OPEN 5-8.MAI 2005
Dato:   
5-8.mai 2005

Sted:    
Sheffield, England

Utøvere:
Anne Ask Rasmussen, Team Stavanger
Anthony Nordbø, ROMA
Cecilie Drabsch, Stavanger HAIK
Elise S. Olsen, Skjetten
Jørgen Tadvin, Hamar I.L
Linn Haugen, Vestkantsvømmerne
Stian I. Helgeland, Team Stavanger 

Trenere/ledere:
Morten Eklund
Per Ludvik Kjendlie
Terje Brunstad
Linn Therese Thuv (assistent til Elise)
Ingrid Kleffelgaard (fysio)

Utreise: 
På grunn av klassifisering reiste Anne, Anthony og Ingerid til Sheffield onsdag 4. mai.
I forbindelse med stevnet skulle utøverne på elitelaget gjennomøfre en teknikkanalyse i Oslo på onsdag og torsdag. Resten av laget reiste til Sheffield, via København (hvor vi traff Terje og Linn), torsdag 5. mai klokken 15:00.
For Linn og Terje (samt Anne og Anthony som hadde samme reiserute dagen før) ble det veldig lenge å vente i København. For å få ned prisen på flybillettene var der dårlig korrespondanse mellom disse flightene, og ventetiden ble 4,5 time.
Retur var søndag 8.mai etter 1. avdeling. For å rekke siste fly hjem hadde vi ikke meldt på noen i siste avdeling på søndag.
All transport til og fra flyplassen i Manchester ble besrøget av arrangøren. Det var også satt opp buss mellom hotellet og svømmehallen. Bussen gikk i shutteltrafikk mellom bassenget og hotellet mens konkurransen varte.

Overnatting: 
Den norske troppen var innlosjert på Novotel Hotell. Dette er et hotel vi har bodd på ved tidligere anledninger. Hotellet holder grei standard.
Eneste minuset med hotellet var at Anthony, som er eneste rullestolbruker, ble plassert på det eneste rommet som det ikke var tilpasset til rullestol. Etter litt diskusjon med resepsjonspersonalet ordnet det seg til slutt.

Mat: 
Frokosten på hotellet var variert og bra. Til lunsj ble det utdelt lusnjbokser som inneholdt et smørbrød, en sjokolade, en liten pos chips, et eple og en liten kartong med juice. Ikke akkurat kraftkost.
Midagen ble spist på hotellet de to første dagene, og i svømmehallen den tredje dagen. Midagen var bra, og bestod av buffet på hotellet og pasta i svømmehallen.

Sportslig:  
Alle utøverne viste stigende form i forhold til Danish open for to måneder siden. Selv om noen viser litt varierende prestasjoner, ble det notert flere personlige rekorder. Elise viser at hun er i rute med tre norske rekorder.
Anthony gjorde sin beste tider siden operasjonen, og bekrefter dermed at han er i rute.
Selve stevnet var profft gjennomført, med god resultatservice. Arrangørene er rutinerte, og speakeren (som forøvrig kommenterer svømming på Eurosport) bidro til at det var en fin rytme i stevneavviklingen.
Det var totalt 26 deltakende nasjoner. Foruten England, deltok Australia, Canada og Spania på stevnet. Dette er noen av de beste nasjonene i verden innen svømming for funksjonshemmede. Ellers var de fleste Europeiske landene representert.
Det ble satt flere verdens- europa- og nasjonale rekorder, og nivået var generellt høyt. Året etter OL pleier å være et mellomår, men det er gledelig å se at våre svømmere ikke hviler på lauvbærene (som en del andre) men fortsetter den sportslige utviklingen.

Oppsummering: 
Selv om stevnet kommer midt i kortbanesesongen, viser utøverne gode takter på langbane. Når en tar med i vurderingen at vi ikke har trent kvalitet på langbane, er det meget strekt at flere av utøverne setter personlige rekorder på dette tidspunktet.
Stevnet holdt høy kvalitet, og vi fikk dermed en mulighet til å se hvordan vi står i forhold til resten av verden.
Vi har nå hatt med Per Ludvik ved flere anledninger. Han har en oppgave, og det er å følge utøverne opp på teknikk. Han har med kamera, og filmer både løp og oppvarming. Utøverne får derfor umiddelbar tilbakemelding på hvilke arbeidsoppgaver det skal fokuseres på, og hvordan gjennomføringen har vært. Et helt klart viktig verktøy dersom vi skal ligge i forkant.

Klikk her for norske resultaterMorten Eklund


Stavanger, 9.mai


 


 


 


 


 


 


 


 


  

Det norske landslaget for funksjonshemmede var sist helg i Sheffield og svømte British Open. Flere viser stigende form fra Danish Open for snaue to måneder siden. Best denne helgen var Elise Soland Olsen fra Skjetten som satt tre norske rekorder i sin klasse.

X