go up

Sverre Næss gjorde unna 100 bryst på 1.00,54 og var overlegen på øvelsen. Sverre ble også mesterskapets beste herresvømmer med sin 200 bryst på den norske juniorrekorden 2.09,52. I tillegg ble han, nesten selvsagt, den beste medaljesankeren i det norske laget. To gull og en bronse individuelt og to gull og en sølvmedalje på stafett ble det til slutt på Sarpsborgsvømmeren som tirsdag setter seg på flyet til Istanbul for å svømme EM kortbane.

I går ble de norske gutta på 4×100 fri historiske da de som første norske herrelag vant en stafett i nordisk juniormesterskap. I dag ble det fulgt opp med nok en råsterk stafett på 4×200 fri der sjokkerte dansker og resignerte svensker nok en gang måtte se seg slått av Sverre Næss, Jørn Nygård, Ole Martin Ree og Martin Hammer. Og tiden, som ble 7.21,02, er over syv sekunder bedre enn gjeldende norsk seniorrekord.


 


Lise Sand Syversen ble den av jentene med flest medaljer i NJM med sine fire medaljer, der det ble en av hver valør individuelt og en bronsemedalje i dag på 4×200 fri sammen med Eva Marie W. Østerhus, Veronica Bjørlykke og Aslaug M. Hjelmaas.
Lise avsluttet sin individuelle medaljesamling med en sølvmedalje på 400 fri i dag med tiden 4.20,38.


 


Det ble også sølv på Lavrans Solli i dag, da han gjorde en nok en god 200 rygg på 1.59,63 – som er norsk juniorrekord igjen. Lavrans satte den forrige selv i junior NM for en uke siden med 1.59,92.


 


Dagens individuelle bronsemedalje stod Jørn Nygård for med sin fine 400 fri på 3.56,14, som er personlig rekord med nesten fire sekunder.


 


Totalt ble det fem gull, fem sølv og seks bronse til det norske laget som endte på tredjeplass i nasjonskampen, bak suverene Danmark på førsteplass og noe mer medgjørlige svensker på andreplass.


 


Både på medaljeoversikten og poengmessig i forhold til de andre landene gjør Norge et av de beste nordiske juniormesterskap på lenge. I fjor ble det totalt 10 medaljer mot årets 16. Og aldri før har noe norsk lag vunnet stafetter i NJM. I år vant gutta både 4×100 fri og 4×200 fri.


 


Se alle resultater og sammenlagtlister her.


 


En stor takk skal rettes til arrangørklubben BS-LK som gjorde en stor innsats for at både mesterskapet og alt rundt skulle flyte så greit som mulig. Asbjørn og Irene Hjelmaas har vært høyt og lavt hele helgen og kan nå puste lettet ut etter et flott nordisk juniormesterskap i Sentralbadet.


 


  


 


 


 

Det ble en fin avslutning på det nordiske juniormesterskapet i Bergen for det norske laget. Seks nye medaljer ble det og to av disse i edleste valør. Sverre Næss kopierte innsatsen fra 200 bryst med en ny gullmedalje i dag på 100 bryst og så ble det enda en topp-plassering for stafettgutta, denne gang på 4×200 fri.

X