go up

I tillegg til disse to flotte prestasjonene vant Alexander Dale Oen 100 bryst med en tid som han må være meget godt fornøyd med nå rett etter et steintøft høydeopphold i Sierra Nevada. 1.00,72 er faktisk det raskeste Alexander har svømt på i utoppet tilstand. Alle de seks gangene han har vært raskere har vært i internasjonale mesterskap som EM og VM.
I finaleheatet ble store navn som Oleg Lisogor, Cameron Van der Burgh og Brenton Rickard, for lette for vår mann som viser strålende utvikling.

Gard Kvale var også i finale på 200 medley men klarte dessverre ikke å gå ned tiden fra forsøket og svømte inn til 2.04,15, rett over tiden fra forsøket. Det holdt til en fin sjetteplass men Gard skulle nok gjerne ha vært nærmere sin egen norske rekord på 2.03,35.

Henriette Brekke svømte bedre i sin B-finale på 50 fri enn hun gjorde i forsøket. Tiden 26,28 er nok allikevel litt over hva hun selv hadde håpet. Henriettes norske rekord er på 25,94.

Aleksander Hetland gikk et litt hakk opp fra forsøket da han gjorde 1.04,00 i sin B-finale på 100 bryst.

Alle resultater finner du her


 


 


 


 


 

Det ble en svært positiv ettermiddag for de norske svømmerne under finalene i Barcelona. Sara Nordenstam forbedret sin drøye ukes gamle norske rekord på 200 bryst og suste inn til sterke 2.27,48, En tid som er godt under A-kravet til OL og som dermed nok fører henne helt inn på blokka over svømmere som innstilles til Beijing. Det ble til slutt en femteplass i det sterke finaleheatet, der Leisel Jones vant med 2.20,58, kun fire hundredeler over hennes egen verdensrekord.
Ingvild Snildal fulgte opp med norsk rekord på 100 butterfly på 59,90, ett hundredel bedre enn rekorden hun satt under EM i Eindhoven. Det var fjerde gang Ingvild var under minuttet på øvelsen og det var godt nok til en syvende plass.

X