go up

Det andre gullet stod Lise Sand Syversen for da hun åpnet dagen med sin 800 fri på 8.53,04. Det er noen sekunder bak persen hun satt i Harstad men allikevel hennes nest beste 800 fri noensinne.

Til sist ble det en meget gledelig og oppløftende sølvmedalje på 4×100 medley stafetten for gutta. Det er svært lenge siden vi har klart å tukte svensker og dansker på stafetter i nordiske mesterskap men i dag ledet de norske gutta helt til det var igjen i underkant av 75 meter.
Flott svømming av Lavrans Solli (rygg på 54,32) og Sverre Næss (bryst på 1.00,45) på de to første etappene gjorde at gutta hadde en god ledelse på det øvrige feltet. Ole Martin Ree (fly på 56,61) og Martin Hammer (crawl på 50,81) gjorde også sine saker bra men danskene hadde to meget sterke avsluttningsetapper og gikk forbi på siste etappen. Sølv på 3.42,19 er uansett veldig bra og vi gleder oss til flere stafetter utover i mesterksapet.

Se ellers alle resultater og sammenlagtlister her


 


Mesterskapet fortsetter med andre økt klokken 17:00


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

I dag startet det nordiske juniormesterskapet i Bergen og selv om det ikke ble noen kanonstart av de norske svømmerne rent tidsmessig så ble det tre medaljer og en norsk juniorrekord i første økt. Sverre Næss var den norske svømmeren med størst forventningspress på seg etter veldig mye god svømming i World Cup og Junior NM den siste måneden. Men Sarpsborgsvømmeren taklet presset og motstandere fra Danmark og Sverige og slo inn til flotte 2.09, 52 på 200 bryst og tok dermed gullet på en tid som er nesten sekundet bedre enn hans ferske rekord fra jrNM sist helg.

X