go up


Dette bildet av Timo er fra EM i Eindhoven 2008. 


Etter en litt skuffende Fina Grand Prix i Montreal forrige helg, der han var uheldig å treffe brettet på sitt 5. stup, to og en halv baklengs, noe som holdt han utenfor en semifinale, kvalifiserte han inn som 9. beste stuper til semifinalen i Florida i dag. Det var to semifinaler med 6 stupere i hver, og han stupte i den beste, der han hevet seg ytterligere og ble en av de 3 stuperne som gikk videre, og får stupe finale på lørdag.

Poengsummene 400p (i forsøkene) og 409p (i semifinalen), er begge betryggende over VM kravet (380p) og med hans kvalifisering inn i finalen og topp 6, har han også klart plasseringskravet til VM i Roma senere i år.

Dette er en stor opptur for Timo og norsk stup, og han legger standarden høyt før Ann-Katrin Løland og Kristoffer Jørgensen, som skal stupe henholdsvis 3m og 10m i morgen.

Live resultater og video kan sees her.


 


 


 

FINA Grand Prix i Fort Lauderdale er i år det tøffeste av alle Grand Prixene, og der gjenerobrer Timo Klami sin posisjon som en av verdens beste stupere. Han har tidligere vist at han kan stupe veldig bra i Europa, som hans to 5. plasser fra Budapest 2006 og Eindhoven 2008 var bevis på. Nå går han hen å stuper seg til en plass blant de 6 stuperne som skal stupe finale på lørdag.

X