go up

I Barcelona var 15 norske utøvere i aksjon. Noen er inne i forberedelsene til VM langbane som går i Roma i månedskiftet juli/august, andre vil bruke Mare Nostrum stevnene til å kvalifisere seg til samme mesterskap. I tillegg var fem av utøverne junior EM-klare svømmere som bruker de internasjonale stevnene i sør-europa til å skaffe seg viktig erfaring og få trent godt på langbane.

Det ble altså syv A-finaler i løpet av helgen der Ingvild Snildal stod for tre av dem. Hun var i A-finale på 100 rygg og 100 fly på lørdag med fjerdeplassen på 100 fly som den beste prestasjonen. Søndag ble det A-finale på 50 fly og altsånorsk rekord og ny fjerdeplass, bak sterke navn som Therese Alshammar og Lisbeth Trickett.
Alexander Dale Oen svømte i A-finale på både 100 og 50 bryst og ble henholdsvis nummer fem og syv. De to øvrige A-finalene kom gjennom Sara Nordenstams 200 bryst (5.plass) og Katharina Stibergs 50 fly (8.plass).


Alexander Dale Oen tilbake i internasjonalt stevne


I tillegg ble det noen B-finaler etter brukbare forsøksløp. Du kan se alle resultatene fra Barcelona her


 


Mare Nostrum forflytter seg nå til Frankrike og byen Canet. Der starter det med de lengre øvelsene allerede i morgen og fortsetter med forsøk og finaler onsdag og torsdag.

Norske svømmere var i helgen i syv A-finaler under det internasjonale storstevnet Mare Nostrum Meet i Barcelona. Ingvild Snildal stod for den beste prestasjonen da hun satt norsk rekord på 50 butterfly med 26,46, fem hundredeler raskere enn rekorden hun satt i Frognerbadet sist helg. I tillegg må det så absolutt nevnes at Cecilie Waage Johannessen svømte 200 fri i Stavanger i helgen og satt der norsk rekord på 200 fri igjen. Denne gang på kortbane der hun ble første norske jente under to minutter på øvelsen med sterke 1.59,67, nesten halvsekundet bedre enn Victoria Løkens halvt år gamle rekord.

X