go up
8.-11. august ble det Norske Olympiske Akademi avholdt på Nansenskolen på Lillehammer av Norges Idrettsforbund. Det var 3. gang jeg var med på dette inspirerende og lærerike akademiet. Vi var over 60 ungdommer mellom 18 og 29 år fra alle mulige deler av idretts Norge som deltok. Teamer som ble tatt opp på akademiet var mange og allsidige. Olympisk historie, olympisme og olympiske verdier er et sentralt tema, og vi diskuterte bl.a. aktuelle saker som den nye loven i Russland som forbyr handlinger som informerer om homofili. Dette er jo stikk i strid med det olympiske charteret som sier at diskriminering basert på seksuell orientering ikke skal forekomme.


 


Andre inspirerende og sterke foredrag var av Robin Dale Oen, Anti-Doping Norge, dialog workshops, idrettsaktiviteter og Generations for Peace opp mot Ungdoms OL på Lillehammer i 2016. Thomas Jacobsen fortalte hvordan han brukte idretten som motivasjon da han ble lam etter flere ulykker. Et opphold på det Olympiske Akademi er utrolig lærerikt, og du blir kjent med andre engasjerte ungdommer fra andre idretter og deler av Norge. Et slikt nettverk er fint å ha i idretts Norge. For alle engasjerte ungdommer der ute: søk til neste år om å få være med! 


 


Hilsen Cathrine Aa Dalen


TS&LK


 


Les mer om Olympisk Akademi her;


http://www.idrett.no/tema/ungdomsidrett/Sider/olympisk_akademi.aspx


 


8.-11. august ble det Norske Olympiske Akademi avholdt på Nansenskolen på Lillehammer av Norges Idrettsforbund. Olympisk akademi er for ungdom 18-29 år hvor målet er å fremme idrettens verdier og fokusere på det holdningsskapende arbeidet innen idretten, samt være et møtested for dagens unge ledere i norsk idrett. Norges Svømmeforbund var representert ved Cathrine Aa Dalen, TS&LK, som har sendt et lite referat i etterkant. Kanskje det blir flere svømmerepresentanter neste år?

X