go up


  


 Den tidligere svømmeren og bokseren Steinar Persen beskrives som en trener som stiller opp 100% og «setter spor i idrettshjertet til utøverne sine». Han er glad og stolt over å være i finalen. -Det er en glede å se barna når de lykkes, når de feiler, når de prøver igjen og endelig lykkes. Det er utrolig motiverende, sier Steinar.


 I det siste har det vært mye fokus på viktigheten av å ha gode forbilder i idretten. En idrettskultur med sunne holdninger er minst like viktig som rene idrettsprestasjoner.


 Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL jobber sammen med Norges Svømmeforbund for at barne- og ungdomsidretten skal være en trygg og alkoholfri arena og retter fokus mot viktigheten av trenerrollen. Det er fjerde året de jakter på gode forbilder innen idretten. Kåringen foregår på www.trenerforbilde.no og en rekke norske idrettsstjerner som Cecilia Brækhus, Sarah Louise Rung, Morten Gamst Pedersen og Karoline Dyhre Breivang er ambassadører for kåringen.


 – Barn som vokser opp i dag har en tøffere hverdag og er under langt mer press enn før i tiden. De fortjener en idrett som er et fristed. Her må både foreldre og ikke minst trenere være sitt ansvar bevisst og forstå at de er viktige rollemodeller, sier juryleder Frode Kyvåg.


 – Vi håper at barn og unge fra hele landet stemmer fram sin favoritt-trener de siste dagene. Trenerne er enormt viktige og er med på å skape gode holdninger i lokalsamfunnet, sier leder av AV-OG-TIL Kari Randen.


 Fram til torsdag kl 15:00 kan man stemme på finalistene og sende inn begrunnelser til trenerforbilde@avogtil.no. Fredag avsløres det hvilke tre kandidater som går videre til superfinalen. En ekspertjury bestående av blant annet løpedronning Ingrid Kristiansen og trenerlegende Frode Kyvåg har tatt på seg den hyggelige men vanskelige oppgaven med å velge en vinner blant mange sterke kandidater. Søndag offentliggjøres hvem som blir Norges beste trenerforbilde 2014.


 


 


 

Svømmetrener Steinar Persen i Lakselv Svømmeklubb er en av 18 finalister som kjemper om å bli «Norges beste trenerforbilde». Det har kommet inn nesten 400 nominasjoner på trenere fra hele Norge, fra alle idretter, og det er aldri tidligere registrert høyere engasjement rundt kåringen. Barn og unge over hele landet har i år ikke bare nominert, men også stemt frem og sendt inn hyllestbrev om sin favoritt-trener.

X