go up

Dette er den samme testen som ble gjort under Senior NM kortbane i Kristiansand og Asker og i under Nordsjøstevnet i fjor.

Kort om testingen
Styrke måles i vann ved at svømmerne svømmer på stedet koblet til en kraftmåler. Svømmerens ’dra-kraft’ i vannet registreres både for kombinert svømming, beinspark og armtak. I tillegg måles isometrisk (statisk) kraft på land i høy albue posisjon. Hver måling tar ca 10 sekunder og regnes ikke som noen stor belastning. Målingene kan lett sammenlignes med internasjonale svømmere. Registrering av maks hastighet og ekte taklengde skal også gjøres med et speedometer, under 25m sprint. Se figur (klikk på figuren for å få den større):


 


 
Praktiske opplysninger
Testingen vil foregå i konkurransebassenget i pausen mellom forsøk og finale, direkte etter forsøk slutt og en time frem både lørdag og søndag.  

Alle landslagssvømmere (junior og senior) SKAL testes. Andre svømmere kan teste sin styrke på ’drop-in’ og først til mølla basis. Landslagsvømmere prioriteres først i rekken.

For at testresultatene skal være gyldige må det gå min 20 min etter konkurranseøvelse, og tester gjort uten forutgående konkurranse må tas etter oppvarming som inkluderer minst tre 15m sprinter. Alle svømmere må ha tillatelse fra sin trener før de kommer til testing.

Det er mulig å teste i alle svømmearter.

Testingen utføres av Tommy Pedersen og Kristian Thorsvald. Ta kontakt på mail til ansvarlig for prosjektet, Per Ludvik Kjendlie, per-ludvik.kjendlie@nih.no om det er noe du lurer på.


 


 


 


  


 


 

I forbindelse med prosjektet ”Styrke i vann” vil det tilbys gratis styrketesting av alle svømmere under Nordsjøstevnet i Stavanger 9.-11. november. Prosjektet er et samarbeid mellom Olympiatoppen, Norges Svømmeforbund og Norges Idrettshøgskole. Prosjektet har som mål å kartlegge styrke i vann for norske svømmere. Sammenhengen mellom styrke og prestasjon skal også undersøkes, samt på sikt også flere treningsstudier.

X