go up

Dette er den samme testen som ble gjort under Senior NM kortbane i Kristiansand og Nordsjøstevnet 2006.

Kort om testingen
Styrke måles i vann ved at svømmerne svømmer på stedet koblet til en kraftmåler. Svømmerens ’dra-kraft’ i vannet registreres både for kombinert svømming, beinspark og armtak. I tillegg måles isometrisk (statisk) kraft på land i høy albue posisjon. Hver måling tar ca 10 sekunder og regnes ikke som noen stor belastning. Målingene kan lett sammenlignes med internasjonale svømmere. Registrering av maks hastighet og ekte taklengde skal også gjøres med et speedometer, under 25m sprint. Se figur (klikk på figuren for å få den større):


 


 
Praktiske opplysninger

1. T
imeplan for testingen:
Teststasjonen holdes åpen:
Onsdag kl 18-20
Torsdag fra rett etter forsøkenes slutt og en time fremover
Fredag fra rett etter forsøkenes slutt og en time fremover
Lørdag fra rett etter forsøkenes slutt og en time fremover
Søndag stengt.

2. Testledere:
Denne gangen er det Kristian Thorsvald og Tommy Pedersen som skal gjennomføre testingen.

3. Testprosedyrer:
– testing på land (midt i taket og triceps-press)
– styrke i vann: kombinert svømming, armtak og beinspark
– hastighetsmåling med speedometer: vi håper dette kan bli en mulighet og at de som har tid vil gjøre dette ogsåAlle landslagssvømmere (junior og senior) SKAL testes og kan gjøre det når det passer for den enkelte. Landslagssvømmere vil bli prioritert. Andre svømmere kan teste sin styrke på ’drop-in’ og først til mølla basis.

For at testresultatene skal være gyldige må det gå min 20 min etter konkurranseøvelse, og tester gjort uten forutgående konkurranse må tas etter oppvarming som inkluderer minst tre 15m sprinter. Alle svømmere må ha tillatelse fra sin trener før de kommer til testing.

Det er mulig å teste i alle svømmearter.

Kontaktperson er Per-Ludvik Kjendlie, ta kontakt på mail per-ludvik.kjendlie@nih.no (9065 0249) om det er noe du lurer på.
Under stevnet kan dere kontakte Tommy Pedersen, mobilnr 9201 1574.


Link til resultater fra tester gjort under Nordsjøstevnet 2006.


 


 


 


 

I forbindelse med prosjektet ”Styrke i vann” vil det bli muligheter for gratis styrketesting av alle svømmere under senior NM kortbane i Asker 1-4.mars. Prosjektet er et samarbeid mellom Olympiatoppen, Norges Svømmeforbund og Norges Idrettshøgskole. Prosjektet har som mål å kartlegge styrke i vann for norske svømmere. Sammenhengen mellom styrke og prestasjon skal også undersøkes, samt på sikt også flere treningsstudier.

X