go up

Hei alle stupvenner!


Jeg har fått oversatt AGE-group reglene da det er en del endringer her.
Se dag stupprogram for aldersbestemte grupper.
Tar også med i denne mailen hvordan dette vil affisere NM-systemet.

De viktigste endringene i konkurranseoppsettet er fattet i korthet:
Senior:
Plikten er forsvunnet. Nå stuper seniorene kun de valgfrie stupene på alle høyder, slik de gjorde på 1 meter før. Ingen begrensing i vanskelighetsgrad. Hvis det er innledende runder og finaler, vil stuperen begynne på null poeng igjen for hver runde.
Synkron:
Her er de viktigste endringene at det stupet der en star forlengs og en baklengs – forsvunnet. Nå skal stupene til begge to, ha samme nummer og posisjon. I tillegg er det lagt på et valgfritt stup for herrene slik at programmene er 2plikt (2,0 i vg) + 3 valgfri for damer og 2 plikt (vg 2.0) + 4 valgfri for herrer.
Stupene må være fra 4 forskjellige grupper og minst et av stupene må inneholde en forlengs sats for sviktkonkurransen.
AGE-group:
Her er de fleste endringene.
Aldersklassene er de samme, men C gruppen får nå lov til å stupe 7,5 meter og B-klassen kan stupe 10 meter.
Alle klassene har 5 pliktstup på svikt med max vg 9.0 for 1m og 9.5 for 3m
Alle klassene har 4 pliktstup på tårn med max vg på 7.6

C-klassen har 2 valgfrie for jenter og 3 for gutter

B-klassen har 3 valgfrie for jenter og 4 for gutter

A-klassen har 4 valgfrie for jenter og 5 for gutter.
I A-klassen på tårn må guttene som før ha stup fra alle stupgruppene mens damene må ha stup fra minst 5 forskjellige grupper.

Age-group A/B synkro består nå av 2 plikt (vg 2.0) og 3 valgfrie stup for både gutter og jenter. Programmet må inneholde stup fra minst 3 forskjellige grupper.


Stuputvalget har vedtatt at vi skal innføre disse reglene for konkurranser fra 1. januar 2006 og at NM-systemet kommer til å følge dette, og tripp trapp vil modifiseres i forhold til dette.
Det vil si at NM-jr vil ha Yngre jr som AGE-gruop B –program og Eldre jr som AGE-group A program.

Senior NM vil kun bestå av valgfrie stup for herrer og damer, samt synkro. Hvordan vi kommer til å ha det med antall finaler og antall deltagere i finalene, kommer Stuputvalget tilbake til. Det er ikke noe i veien for at enkelte konkurranser eksperimenterer med de nye reglene allerede nå i høst. Svenskene vil innføre dem som standard allerede nå i september for å være tidlig ute. Bergen Open vil gå som planlagt pga uttaket. Beskjeden om at Senior-klassen bare vil bestå av valgfrie stup blir dermed trukket tilbake og vil bestå av fullt program.Vennlig hilsen
Paul Joachim Thorsen
Landslagssjef


 


 

Her følger en liten oppdatering på de nye FINA-reglene som ble bestemt på kongressen under VM nå i sommer. Dere finner de oppdaterte reglene på engelsk inne på FINAs hjemmeside: www.fina.org/rules/D/rules_d.htm.

X