go up

Under de siste års Speedo langbane cup har Ingvild Snildal satt norske rekorder hver gang. Selvsagt var hun på plass i år også og som vanlig ble det norske rekorder på den blide Askerjenta. Først på 100 fly i finalen på lørdag der hun senket sin egen rekord fra GP i Stockholm i mars med fire tideler til 59,04. Dette var hennes tredje langbanerekord på øvelsen denne sesongen. Neste helg svømmer hun Mare Nostrum stevne i Barcelona. Det er lov å håpe at Ingvild bryter 59-sekunders grensen der.
Den andre rekorden til Ingvild kom på 50 fly i forsøkene på søndag. Med 26,51 svømte hun 16 hundredeler raskere enn hun gjorde i Stockholm i mars. Også her satt hun sin tredje rekord for sesongen.

Karoline Brudvik Sanderud gjorde rekordrekken på butterfly komplett da hun, under søndagens  finaler, satt norsk rekord på 200 butterfly med tiden 2.13,45. Dermed slettet hun Ingvild Snildals ett år gamle rekord med 4 tideler og satt personlig rekord med nesten tre sekunder.


 


Den klart mest overraskende, men likevel utrolig gledelige, seniorrekorden kom da Cecilie Waage Johannessen fra Karmøy Svømmeklubb fosset inn til meget sterke 2.01,68 på 200 fri. Pluttselig hadde hun satt personlig rekord med fire sekunder, senket Irene Dalbys 20 år gamle rekord med 77 hundredeler, satt norsk juniorrekord og svømt seg inn i VM-laget som skal til Roma i juli. Vi gratulerer!
Se artikkel fra Aftenposten om Cecilie.


 


De to andre juniorrekordene var det Christer Koch Kvam fra Bærumsvømmerne/NTG som stod for. Christer var veldig nærme juniorrekorden på 50 fly under ISM Berlin i mars i år men det måtte altså solskinn og utebasseng i Oslo til for at det skulle bli full klaff. Først gjorde han 25,49 i forsøkene og deretter 25,46 i finalen og altså to ganger norsk juniorrekord.

Vi nevnte at Cecilie W. Johannessen kvalifiserte seg for VM langbane i Roma med sin flotte 200 fri.
Lavrans Solli fra BSC og Sebastian Wigström fra Bærumsvømmerne skal også representere Norge internasjonalt i sommer etter at de i helgen kvalifiserte seg for Junior EM som går i Praha i juli. Lavrans tok kravet på 50 rygg med 27,63, mens Sebastian gjorde en sterk 200 bryst med tiden 2.21,63, en tid kun Alexander Dale Oen har svømt fortere enn i Norge de siste tre årene.

Se alle resultater fra Swimshop cup 2009 her


 


 


 


 

Tradisjonen tro ble det arrangert langbanestevne i Oslo i pinsehelgen og det gamle stevnet med det nye navnet Swimshop cup ble en flott opplevelse for både svømmere og publikum. Solen skinte over Frognerbadet hele helgen og bidro til flotte forhold for rask svømming som svømmerne visste å dra nytte av. Det ble satt fire norske seniorrekorder og tre juniorrekorder i løpet av helgen og tre nye svømmerne ble klare for internasjonale mesterskap senere i sommer.

X