go up
Redningsselskapet inviterer i disse dager alle barneskoleelever på 5. til 7. klassetrinn til nettstedet Stormvik. Her kan de orientere seg innen sjøvett, miljø, svømming og kystkultur.
– Vi har opplevd stor interesse for dette undervisningsprosjektet. Allerede etter to uker har over 80 skoler meldt seg på, sier fagansvarlig for forebyggende arbeid i Redningsselskapet, Anne Kristine Nergaard.


Stormvik er et nettbasert tverrfaglig undervisningsprosjekt for barneskoleelever fra 5. til 7.klassetrinn. I alt 3200 barneskoler har fått tilbud om å delta i prosjektet som tilbys kostnadsfritt til bruk i undervisningen.

Formålet med prosjektet er å drive opplæring og forebyggende arbeid i tråd med kunnskapsløftet.
– Med dette tilbyr vi lærerne et kostnadsfritt verktøy for meningsfull og moderne undervisning, sier fagansvarlig for forebyggende arbeid, Anne Kristine Nergaard, i Redningsselskapet.


Tettsted på nettsted
Stormvik er et tettsted som kan ligge hvor som helst i Norge. Gjennom oppgaveløsning og animasjoner veiledes elevene i de ulike temaene. I tillegg inneholder undervisningsopplegget forslag til aktiviteter som kan gjennomføres uten skjerm.

– 80 prosent av den norske befolkningen bor mindre enn 30 minutters kjøring fra havet. Vi vil at elevene skal komme seg ut av klasserommet for å gjøre egne erfaringer. Noe av meningen er at de skal bli våte på bena, ikke bare sitte foran en skjerm, sier Nergaard.


Konkurrerer om flytevester
I tillegg til undervisningsopplegget inviterer Redningsselskapet elevene fra 5. til 7. klassetrinn til en skolekonkurranse i Stormvik. Konkurransen går ut på å levere en prosjektoppgave med tema sjøvett, miljø, svømming eller kystkultur.

Prosjektoppgavene har til hensikt å motivere lærere, klasser og skoler til å legge Stormvik inn i høstens undervisningsopplegg. De beste prosjektene er med i trekningen av klassesett med til sammen 4000 flytevester. Frist for deltakelse i konkurransen er 1. november 2006.


Utviklet av lærere
Utviklingen av Stormvik startet allerede i 2004. Undervisningsformen er i tråd med læreplanen for 5. til 7. trinn og er utviklet i samarbeid med lærere som til daglig underviser i grunnskolen, samt lærebokforfattere. Høvik Skole i Bærum, Sørbø Skole i Sandnes, Sørum Skole i Sørum, Brensholmen Skole i Troms var våren 2006 pilotskoler for prosjektet.

Redningsselskapet er en landsdekkende humanitær forening. I selskapets formålsparagraf står det at Redningsselskapet skal redde liv og berge verdier, samt drive forebyggende virksomhet. En av selskapets hovedmålgrupper er barn og ungdom.


For mer informasjon, kontakt:
Fagansvarlig for forebyggende arbeid i Redningsselskapet, Anne Kristine Nergaard.
Telefon: 6757 7777 – Mobil: 913 82 120
E-post: anne.kristine.nergaard@nssr.no


Stormvik finner du her: 


 


 


  


 


  

Stormvik er et nettbasert tverrfaglig undervisningsopplegg i sjøvett, miljøvett, kystkultur og svømming for 5.–7.trinn utviklet av Redningsselskapet.
Norges Svømmeforbund har vært med i utviklingen av svømmedelen, og vi anbefaler at flere tar en titt innom Stormvik.

X