go up

Tekst: Jens Johan Orning
Foto: Dag Bergslien og Jens Johan Orning


I de innledende rundene ble det spilt mange gode kamper, selv om det var en viss nivåforskjell på lagene; Namsos stilte uten reell kamperfaring på mange år, mens Nordby stilte så å si rent juniorlag, med en snittalder på 16 år.

Landøya og Vika spilte 7–7, mens Stavanger slo Landøya 10–9 i to meget spennende og tette kamper i de innledende rundene. I kampen om tredjeplassen slo Vika Nordby 20–3. Finalen ble en triller av de sjeldne. Etter to ekstraomganger trakk Stavanger det lengste strået og vant til slutt 9–8 mot Landøya.


Resultat:
1. Stavanger
2. Landøya
3. Vika
4. Nordby
5. NamsosI juniorturneringen vant Stavanger finalen mot Nordby med 9–5, mens Namsos ble nummer tre.

Vannpoloutvalget håper at dette mesterskapet er begynnelsen for en ny vekst for Norsk vannpolo. Flere av lagene av god rekruttering, mens andre må få drahjelp av de andre.

Under turneringen ble Tor Tønnessen utnevnt til æresmedlem i Stavanger Vannpolo, for lang og tro tjeneste som leder, trener og spiller.


 


 


 


Fra finalekampen mellom Stavanger og Landøya.


 


 


 


Kjell Hegre i finalen mot Landøya.


 


 


 


Fra kampen mellom Stavanger og Nordby.


 


 


 


Tor Tønnessen – æresmedlem i Stavanger Vannpoloklubb


 


 


 


 

For første gang på 10 år ble det arrangert offisielt senior NM i vannpolo. Mesterskapet ble gjennomført i Stavanger med fem lag. I tillegg ble det arrangert en juniorturnering (ikke NM), samt vennskapskamper mot de danske klubbene Silkeborg og Oder. Etter mange år var endelig Namsos tilbake i det gode selskap, noe som resten av vannpolo-Norge setter stor pris på.

X