go up

Med åtte A-finaler og fire norske rekorder så langt er dette det beste nivået Norge noengang har hatt i Mare Nostrum. Tatt i betraktning at nivået generellt også er høyere enn vanlig så viser dette at norsk svømming er mer enn bare Alexander Dale Oen.

Sara var under A-kravet til OL på 200 bryst i går og under B-kravet på 200 medley i dag Også Ingvild viser at hun har noe i et OL å gjøre med en sterk utvikling på flere øvelser og norske rekorder omtrent hver gang hun er i vannet.

Tidligere på dagen i dag svømte Ingvild 50 rygg på 30,36 og ble nummer 12.

Alexander Dale Oen og Alkesander Hetland gikk greit til A-finale med delt femteplass og 28,70 på 50 bryst.

Henriette Martinsen svømte 100 bryst på 1.13,34 og Henriette Brekke 100 fri på 58,90, begge et godt stykke over pers.

Gard Kvale avsluttet forsøkene med personlig rekord på 200 fri 1.51,15, ned fra 1.51,78. I følge landslagsjefen hadde han et lendig innslag og kunne ha vært godt under 1.51 og i A-finale med en vanlig Kvale-finish. Nå blir det B-finale og ny mulighet for pers i kveld.


 


 


 


 


 
 

Rekordløpene fortsetter under Mare Nostrum i Barcelona og det artig å være norsk i Spania. Under dagens forsøk knuste Ingvild Snildal sin egen ferske rekord på 200 butterfly med halvannet sekund og senket den til flotte 2.13,85. Og ikke lenge etter går Sara Nordenstam i vannet og setter norsk rekord på 200 medley med et drøyt sekund til 2.17,36. Begge jentene får også muligheten til forbedre sine rekorder ytterligere i kveld med henholdsvis sjette og åttendeplass i forsøket. Dette var den tredje og fjerde norske rekorden så langt i Barcelona, to på hver av de to fremadstormende jentene.

X