go up

 


 


Sara og hennes familie flyttet til Oslo da hun var 10 år og hun har siden den gang vært en del av Lambertseter Svømmeklubb. Under sin tid i klubben utviklet hun seg fra å være et godt talent til å bli en svømmer på internasjonalt nivå.

Siden hun var svensk statsborger var hun aldri en del av det spennende norske juniorlandslaget på den tiden. Men hun svømte seg inn i det svenske landslaget og følte at hun ville fortsette sin satsing som svensk.

Etter fire år på NTG i Bærum valgte Sara å reise til USA for å studere og satse videre frem mot OL-2004 og 2008. Sistnevnte er fortsatt hennes store mål.

Under tiden i USA har Sara, i følge henne selv, merket at hun føler seg mer som norsk og som Lambertseter-svømmer enn noe annet. Derfor har hun nå valgt å bytte statsborgerskap fra svensk til norsk og samtidig vende tilbake til sin norske klubb.

Sara Nordenstam står oppført med en norsk juniorrekord fra tidligere. Den har hun på 200 butterfly der hun svømte på 2.16,13 under NM i Bergen 1998.
Hun har uttalige medaljer fra norske mesterskap og vant også ÅM fire år på rad.

Vi ønsker Sara velkommen tilbake og lykke til med satsingen som norsk toppsvømmer!Du kan også lese Sara sitt brev til svensk svømming på www.simma.nu (11. juni). 


 


 

Sara Nordenstam har meldt overgang til sin gamle klubb, Lambertseter Svømmeklubb, etter tre år i svenske Väsby SS. Hun vil svømme sitt første stevne for Lambertseter under NM langbane på Tøyen i juli.

X