go upPå åpningsdagen svømte hun nemlig 100 bryst inne i medleyen på 1.15,21. Det er en tid ingen, selv ikke den olympiske mesteren, Stephanie Rice som satt verdensrekord i finalen, kunne matche. Det er med andre ord lov å glede seg til Sara skal ut på 200 bryst i forsøkene på onsdag.
Alicia Coutts fra Australia var best under dagens forsøk med 2.11,55, mens siste tid til semifinale gikk på 2.12,94. Til sammenligning fikk man semifinaleplass i OL i Athen på 2.17,20. Svømmeverden fosser fremover, det er det liten tvil om. Viktig og bra da at også de norske rekordene forbedres av våre fremste svømmerne i nesten samme takt.

Så langt har de norske svømmerne satt norske rekorder i syv av åtte løp og de har vært solide forbedringer hver gang.

Det neste på programmet for de norske svømmerne nå er Ingvild Snidlals 200 butterfly og Alexander Dale Oens 200 bryst i forsøkene i morgen formiddag norsk tid.

Les mer på våre OL-sider


 


 


 


 

Sara Nordenstam slo til med nok et gnistrende godt løp og ny norsk rekord igjen da hun svømte inn til 2.15,13 på 200 medley under dagens OL-forsøk. Tiden er en solid senking av hennes egen norske rekord fra Mare Nostrum i juni der hun noterte 2.17,29. Nok en gang var det en supersterk brystsvømming som la grunnlaget for den gode sluttiden, selv om hun også gjorde en god butterfly i åpning og kjempet heroisk inn på crawlen. Sara gjorde 36,99 på brysten og var med det raskest av samtlige på den tredje delen av løpet, som hun også var det på 400 medley.

X