go up

I ungdomskvoten inngår utøvere som har vært nære kravet og som først og fremst satser mot de neste olympiske leker, men som i kraft av gode internasjonale resultater og tider får muligheten til å delta også i årets OL.

Gard Kvale ble også vurdert etter strålende svømming i Mare Nostrum sist uke, der han satt norsk rekord på bl.a 200 fri. Tiden var 1,17 sekund over A-kravet. Det holdt ikke til uttak i denne omgang,  men han og øvrige norske fremmadstormende svømmere kan imidlertid bli vurdert dersom de svømmer under A-krav under NM langbane på Hamar 10-13.juli.

Fra før er allerede Alexander Dale Oen selvsagt uttatt til OL i Beijing.

Landslagsjef Petter Løvberg er meget fornøyd med den utviklingen norsk svømming er i for tiden. Ikke minst er han svært tilfreds med at det ble satt hele 10 norske rekorder under de prestisjetunge Mare Nostrum stevnene i Barcelona og Canet.
I tillegg er det svært gledelig at Alexander Dale Oen nå får følge av minst to svømmere når han reiser til Kina senere i sommer.


 


 


 


 


 


 


 

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite tok i formiddag ut svømmerne Sara Nordenstam (25) fra Lambertseter Svømmeklubb og Ingvild Snildal (19) fra Asker Svømmeklubb til de olympiske leker i Beijing. Sara har vært under A-kravet  to ganger på 200 bryst i Mare Nostrum nå i juni og dette ga grunnlaget for et krystallklart uttak for hennes del. Ingvild har flere ganger vært tett på A-kravet på 100 butterfly, sist med norsk rekord i Barcelona med tiden 59,90. Dette er kun 55 hundredeler fra A-kravet. Ingvild ble allikevel tatt ut på på den såkalte ungdomskvoten og hennes sterke utvikling det siste året.

X