go up

Antidoping Norge lanserte i går et nytt, verdensledende e-læringsprogram for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet.


Gjennom e-læring får nå alle norske utøvere tilgang til grunnleggende antidopingopplæring når det måtte passe. Idrettsutøvere i Norge er nå kun et tastetrykk unna å kunne skaffe seg en grunnleggende antidopingopplæring.


Norske idrettsutøvere kan se frem til en interaktiv og engasjerende måte å tilegne seg grunnleggende antidopinginformasjon på. Programmet er bygget på ni utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet.  WADAs nye regelverk presiserer at alle organisasjoner skal tilby utøverne opplæring i temaer som dopingkontrollprosedyrer, helsekonsekvenser og regler for medisinsk fritak.


– Her får idrettsutøvere interaktive øvelser, action og humor. Dette tror vi vil appellere til unge idrettsutøvere.  Dette er en ny milepæl for antidopingarbeidet i Norge og internasjonalt sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.


Ren Utøver er et spennende nybrottsarbeid innen antidoping hvor videoer og interaktivitet supplerer tilgjengelig tekst. Idrettsutøveren og treneren blir tatt med i historien og kan gjennom handling påvirke skuespillernes valg. Dessuten får du en direkte tilbakemelding på dine valg.


E-læringsprogrammet ”Ren Utøver” er utviklet i samarbeid med det norske e-læringsselskapet Transform. 


– Omlag 40 skuespillere har deltatt. Programmet er foreløpig konvertert til engelsk, tysk, spansk og italiensk. Russiske og japanske versjoner er i produksjon. Vi ser for oss et internasjonalt gjennombrudd med programmet, forteller administrerende direktør Stig Robert Larsen i Transform.

X