go up

Bronsemedaljøren fra kortbane VM i Shanghai i april viser seg altså frem nok en gang i et internasjonalt mesterskap. Dette begynner å bli en god vane for 21-åringen fra Øygarden utenfor Bergen.
Under langbane VM i Montreal i 2005 ble han historisk innen norsk svømming da han som første mannlige svømmer svømte finale og ble nummer syv på favorittøvelsen 100 bryst.
Han følger opp gjennombruddet bare et halvt år senere med bronse i Kortbane VM før han nå altså tar sølv i EM på langbane.  

Gratulerer så mye til Alexander!

Semifinalen på 100 bryst for jentene der vi hadde Anne-Mari Gulbrandsen i det første heatet fulgte rett etter finalen for gutta. Anne-Mari ville nok veldig gjerne følge opp Alex sin flotte innsats og så meget klar ut. Dessverre var hun uheldig i både start og innslag og med tiden 1.09,65 havnet hun på 9.plass kun 11 hundredeler unna finale.
Hun har imidlertid vist at hun er i bra slag og vi tror på gode tider både på 50 og 200 bryst senere i mesterskapet.


 


Se EM-sidene for mer info og linker


 


 
Alexander Dale Oen er en rå mann! Nå med sølv i EM også!


 


 


 

Alexander Dale Oen slutter aldri å imponere! I en av tidenes sterkeste finaleheat på 100 bryst tok Vestkantsvømmeren nå i ettermiddag sølv med den råsterke tiden 1.00,63 som er ny nordisk rekord. Det var også bare såvidt det ikke holdt til gull. I den superjevne finalen var vinneren, Roman Sludnov, nemlig bare to små hundredeler foran Alex, som igjen bare var et hundredel foran den regjerende mester Oleg Lisogor.  

X