go up


 


Navn: Lise Fadnes
Født:29.03.1983
Klubb: Vestkantsvømmerne
Bosted: Laksevåg
Tidligere klubber: Stavanger Svømme Club

Oppdatering fra Thailand (ny 27/02/06)


2005 var et spennede aar. Jeg var endelig tilbake paa landslaget (var innom som 16 aaring, men rok ut etter lengre tid med stagnasjon.)I tillegg til leirer med landslaget, ble det mye bra trening hjemme i Bergen med Vestkantsvommerne.

I host var jeg paa hoydeleir i Flagsataff USA. Dette var min forste gang paa hoydeleir, og var litt usikker inn i leiren. Mot slutten av 2005 fikk jeg igjen for alle metrene vi la ned i hoyden. I EM kortbane i desember 05 satte jeg nye personlige rekoreder paa mine favoritt distanser, 50 og 100fri. Jeg kvalifiserte meg til semifinalen i begge ovelsene, noe jeg hadde haapet paa aa klare. Min beste plassering ble nr 12 paa 50 fri, noe som var betydelig mye bedre enn aaret for. I tillegg kvalifiserte jeg meg til VM kortbane i Shanghai april 2006, og EM langbane i Budapest august 2006. Ovelsen jeg klvalifiserte meg paa var 50fri, hvor jeg ogsaa satte norsk rekord. Dette var en deilig maate aa avslutte sesongen paa og jeg kunne ta meg en velfortjent ferie(hjemme i Stavanger). 

2006 startet med leir i beitosdolen hvor vi stod masse paa ski. Det var litt tungt aa komme i gang men treningen har kommet seg mer og mer utover aaret.

I skrivende stund er vi paa leir i Thailand. Vi har snart vaert her i 2 uker, og er alt i alt veldig fornoyd med den treningen jeg har lagt ned. Foler meg i rute mot Shanghai. Dette blir forresten forste gang jeg  deltar i et VM. Jeg har vaert meg paa EM kortbane i 2005 og 2006, i tillegg til EM junior i 1999.

Malet i Shanghai blir aa yte mitt aller beste, og forhaapentligvis sette nye personlige rekorder. Alt annet tar jeg som en bonus. Gleder meg!
Kort om meg (ny 10/5)
Jeg svømte mine første metre som fire åring, og fant fort ut at dette var noe jeg likte.
De fleste minnene mine er positive, men jeg har hatt mine nedturer. Husker sommerleiren i Drammen som elleve åring, der jeg gråt mer enn jeg svømte.. Skulle  ikke mye til før jeg lengtet hjem.. Når vi i tillegg trente ute i ikke alltid varmt vær, var det vanskelig å alltid holde motivasjonen ved like. Når det er sagt, må jeg vel nevne at vi også hadde det sinnsykt morsomt.  Har hatt veldig mange bra leirer med SSC. Portugal, Hellas og Spania for å nevne noen av stedene..
Med Arne Borgstrøm på kanten ble det fort mye meter og knall hard trening. (må vel nevne at jeg ikke var blant dem som trente mest, men har likevel klart å bygge opp et ganske bra grunnlag i løpet av disse årene.) Ved Arne sin side hadde vi også Ragnhild Dahl. Disse to utfylte hverandre på kanten der Ragnhild ble vår personlige psykolog. Hun visste alltid hva hun skulle si, og hjalp oss gjennom mange tunge treninger.
Etter en lang periode med stagnasjon, fant jeg i 2003 ut at jeg trengte å prøve noe nytt. Jeg pakket sakene mine og flyttet til Bergen. Min nye klubb ble Vestkantsvømmerne. Der trivdes jeg fra første stund. Trengte litt forandring, og det fikk jeg. Et nytt miljø, ny trener og nytt treningsopplegg.. Akkurat det jeg trengte.. Nå to år senere trives jeg like bra, og har aldri svømt fortere.
Under NM i Stavanger traff jeg skikkelig på formen, og kvalifiserte meg til landslaget. Har vært en del av troppen før, men det er så mange år siden nå at jeg ikke husker det engang. På mandag går turen til Athen, der vi skal på treningsleir + stevne. Gleder meg!!

Trening
Trening varierer litt fra uke til uke, men den består som regel av: 6-8 svømmetreninger, 3 styrkeøkter, 2 basistreninger, og et par alternative treninger.(medisinball, terapimaster osv.)
Jeg liker meg best når vi nærmer oss konkurranser, der vi jobber med anaerob kapasitet og sprint. Langkjøring har aldri vært blant mine favoritter 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

X