go up 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Navn: Lasse Hoel
Født: 17.03.1984
Klubb: Hamar IL
Klubbtrener: Øyvind K. Røsland


 


Oppdatering fra Australia (ny 30/06/05)


Yo alle sammen!


 


Gratulerer med mange flotte resultater, da spesielt til de gode resultatene på kortbane NM og ÅM! Herlig!


Her nede har hverdagen gått i ett, med studier og svømming fra februar til juni. Det er dermed himla godt at jeg nå er ferdig med første semesteret og har uni fri fram til slutten av juli. En måned med masse avslapning, noe jobbing og masse trening skal bli kongedigg..


 


Etter en tøff tilvenningsperiode i februar/mars, gikk det relativt bra i min første store konkurranse her nede. AUS Championships i OL bassenget i Sydney midt i mars var veldig moro, og gav to perser, 1.52.59 på 200m fri(13plass) og 2.08.89 på 200m medley(8plass).  Fordi jeg bare var ”visitor” fikk jeg ikke svømme semifinaler.


1.juni forlot trener Doug Frost klubben til fordel for Australian Institute of Sport i Canberra(ett slags toppidrettsgymnas). Den beste svømmeren i klubben, Nick Ffrost(ja, det er faktisk Ff) fulgte med Doug til Canberra og AIS, men vil fortsatte svømme for Southport. Klubben startet letingen etter en erstatter tidligere i vår, og har kommet til enighet med dyktige Glen Baker(34). Fordi Glen skal være med som trener til VM i Montreal begynner han ikke i stillingen før i august. Treningene fram til Glen kommer er derfor tildelt assistenttreneren. Doug var en fenomenal coach, med knall mellomdistanse programmer, så det er klart det var surt for klubben at han valgte Canberra. Samtidig har klubben gjort en meget god jobb i å hente en erstatter. Glen Baker er trolig den beste trenern vi kunne få, så det blir veldig spennende å få han på plass her på Gold Coast.


 


Neste store stevne for meg blir Australian shortcourse som går i Melbourne i begynnelsen av august. Det gleder jeg meg masse til!!


 


Håper dere trener sykt frem mot NM, og håper det blir mange gode resultater både der og i de internasjonale stevnene utover sommeren!


Lykke til! Lasse


 Oppdatering fra Australia (ny 01/03/05)

Hei! Jeg heter Lasse, og jeg svømmer for Hamar IL. Jeg er opprinnelig fra Stange, like sør for Hamar. At lille Stange har fått opp 2 svømmere på landlaget er for meg ganske fantastisk (meg og Dæhli).
Jeg begynte med svømming som 10åring. Skolens dyktige svømmelærerer, Harald Hoel klarte heldigvis å rekruttere meg til svømmegruppa i Stange (12,5m basseng). Dermed var det i gang. Jeg var egentlig en allsidig unggutt som prøvde meg i en masse idretter, men det ble altså svømming som ble sporten. Etter hvert ble Stange litt lite og jeg meldte overgang til Hamar IL. Her var det Håkon Iversøn som stod for treningene. Senere har jeg fått trene under Tron Sanderud og Marit og Petter Ulvestad. Fra høsten 2001 ble Øyvind Røsland (Røssi) ansatt som heltidsansatt trener i Hamar og treningskulturen fikk ett skikkelig spark bak. Treningsmengden ble dramatisk økt, samtidig som persene ble dramatisk senket..
Mitt personlig gjennombrudd kom da jeg klarte Jr. EM krav på sr. NM i Stavanger 2002 på 400medly. Med 2 hundredeler. Jeg tok også min første senior medalje, noe som var stort. Etter dette har jeg hatt en jevn progresjon, noen NM medaljer, men altfor få internasjonale mesterskap. EM i Madrid 2004 er foreløpig mitt eneste senior mesterskap. Men jeg tror det ikke blir det eneste..
Etter World Cup i Stockholm og Berlin i januar 2005 dro jeg til Australia for å kombinere studier og svømming i Southport. Southport er ett relativt stort tettsted som ligger langs Gold Coast, ca 1t sør for Brisbane. Her skal jeg studere Bachelor of Business ved Griffith University og svømme i Southport Olympic Swimming Club(SOSC) under Doug Frost i ett par år. Doug er en merittert eldre, men tøff herremann som tidligere har vært Australias headcoach, men er vel mest kjent som Ian Thorpes tidligere trener. Vi trener her 10 svømmeøkter i uka(morgentreningene begynner kl 0450…), 3 faste medisinball økter og en del annen landtrening. Alt utendørs, året rundt..;)
Å svømme og studere i Australia er noe jeg alltid har drømt om, så dette er bare HEILT KONGE


Eksempel på program for en treninguke i Australia (ny 21/02/05)

Klikk her for word-format av ukesprogram
Kort rapport fra Australia (ny 15/02/05)

Hei, det går fortsatt bra med meg..fortsatt i live.
Har nå funnet meg et sted å bo, sentralt, sykler til trening og UNI, billig.
Det blir kveldsundervisning på skolen, men jeg får prøve å klare meg…
Mulig det da blir bedre tid til å tjene noen kroner..
Jeg spiser bra, lager mat selv.
Treninga går OK, ikkeno mer. Håper det kommer seg til Australian OPEN i mars.. Har trent tøft hele veien. Svømmer 10 ganger uka og gjør da ca 55-65km. Har også tre treninger med medisinball. 
Begynner å toppe litt snart.. Det har kommet seg veldig etterhvert men starten var veldig tung.

Legger ved noen bilder. Et av meg og Grant Hackett. Et av min “nye trener” Doug Frost og et av meg mens stevnet fortsatt holder på til langt på kvelden , ute…

snax
Lasse

Bilder fra Lasse (sist oppdatert 30/3)


 
Lasses trener Doug Frost

 
Lasse med to treningskompiser; Nick og Breth.

 
Lasse sammen med verdensrekordholderen på 1500 fri.

 
Lasses nye coach, Doug Frost sløver i sola

 
Lasse på svømmestevne ute midt på natta


 Lasse sammen med trener Øyvind Røsland under NM kortbane i Bergen 2003.


 


 


 
 

X