go upKim Henriksen
19.10.1979
Bergensvømmerne
Trenere: Finn Zachariassen, Elin Austevoll og Morten Urdal

Vurdering av NM og Berlin (ny 19/04/05)
Stort sett fornøyd med NM selv om det ble litt mye stang ut for meg. Kan ikke lykkes 100% hver gang. Men var fornøyd med at jeg hele tiden greide å presse meg til det ytterste. Men merker at jeg trenger mer trening for å holde distansene helt ut.
Berlin var det litt verre med. Var nok tung og sliten etter NM og trenger langbane trening for å fungere på langbane. Kjiipt men sant.

Treningsleir i Flagstaff, Arizona (ny 19/04/05)
Høyden kom som et sjokk og det gikk sakte der oppe i starte, men fikk trent veldig bra både i vannet og på land.
Det gikk heldighvis lettere utover i leiren. Litt men ikke mye 😉 Hovedfokuset var på aerob trening og jeg fikk svømt en god del meter, men litt syre ble det og.
Var en tur til Grand Canyon og Las Vegas. Begge deler var bare sinnsykt. Kommer tilbake med bilder så snart jeg har redigert videoen jeg tok der borte.

Presentasjon (ny 21/02/05)
G’day! Heter Kim Henriksen, født 1979 og er dermed oldboysen på landslaget. Jeg har vært ute av landslaget de siste årene siden jeg har studert i Australia, men er nå tilbake i Bergen. For tiden er jeg svømmer på heltid, men leter etter jobb innenfor IT bransjen.
Opprinnelig kommer jeg fra SK Delfana, men har svømt i Bergensvømmerne  siden 1993(da SF Hansasvømmerne). Trener for tiden under Finn Zachariassen, Elin Austevoll og Morten Urdal’s ledelse og trives godt med det. De er alle utrolig dyktige trenere og jeg trives godt med dem og deres opplegg.
Midt første NM var junior NM langbane i 1993 og har vært med på de fleste mesterskapene siden den gang. Vant midt først junior NM gull i 1994 (200 rygg) og første senior NM gull i 1996 (400IM). Beste resultat som junior fikk jeg med en 5.plass under junior EM i Glasgow i 1997. I tillegg jeg to 4.plasser og en 6.plass fra WC i 1997 og 2005 som beste internasjonale plasseringer. I perioden 1997 til 2002 slet jeg mye med motgang det er ikke til å legge skjul på at dette var en tøff tid for meg. Men så var det disse gale australienerne da…… Våren 2002 løsnet det endelig igjen og har de neste sesongene var utrolig gode. Var utrolig inspirrernde å trene med en gjeng som trente så hardt og hadde så gode utøvere. Å trene med en semi-finale deltager på min favoritt øvelse (200IM) gjorde at jeg iallefall ikke manglet matching.

WC 2005 (ny 21/02/05)
Lenge siden jeg har fått det så bra til i WC. Hvis man ser bort fra 400IM da.
Finale på 200IM i Stockholm og en 6.plass er beste resultat siden 1997 så det begynner å ligne på noe.
De andre løpene var ok, så totalt sett en helt grei uke med god svømming uten å ta helt av.

Treningsleir Las Palmas (ny 21/02/05)
2 uker med middels til dårlig vær, kjølig vann og langbane trening……
Dårlig start på leiren. Kom meg ikke fremover i vannet og føltes som om noen hadde prøvd å dra av meg armene i starten, men det kom seg utover i leiren. Selv om jeg var sliten på slutten gikk det overaskende bra.
2.04.6 på 4*50 IM broken på slutten av en syretrening kommer seg. Så ser frem til å toppe til NM og Berlin 😉


 


 


 


 


 
 


 


 


 


 


 


 


 
 

X