go upNavn: Jonas Noreng Ravn
Født: 03.05.1983
Klubb: Team Oslo
Klubbtrener: Kjartan SolviEtter Las Palmas (ny 21/02/05)

Som sikkert en del vet så var jeg en god del syk i høst og valgte derfor å ikke være med til EM i desember. Kjipern det men ække noe å gjørra med!
Fortsatte bare å trene gjennom vinteren, var på leir med klubben i Aalborg i begynnelsen av januar, og fram mot WC istedet, syntes det fungerte ganske bra. OK tider i både Stockholm og Berlin!

Etter WC så var det bare en liten stund hjemme før jeg dro med landslaget til Las Palmas. Veldig fint sted bortsett fra litt dårlig vær og kaldt i vannet! Treningene gikk derimot veldig bra og hadde tidsmessig noen av mine aller beste kortbane og langbane pass. Første gang jeg har hatt en leir så tett opp til toppingen og NM, følte det fungerte veldig bra.
Kom hjem for ikke så lenge siden og gleder meg til NM, kommer til å bli moro. Ellers så tror jeg det blir kjempespennede med stafettene i år, for nå er Team Oslo på banen! Blir sikkert mange hårreisende figther!!!

Etter NM så skal jeg på påskeleir med klubben til Esbjerg, gleder meg allerede til maten! Framover blir det også en del stevner utenlands for eventuelt å klare VM-kravet.

Håper alle kjente har det bra, så ses vi snart!Bilder fra Las Palmas (ny 18/02/05)

 
Maxim-modellen

 
Jonas sammen med Alex og Gard 


 


 


Oppdatering (ny 1/3)


Hei igjen, nå har det blitt en stund siden så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva som har skjedd i det siste!


Får det første så må jeg jo si at EM ble en eneste stor opptur for min del med gode resultater på både 400 og 200, var kjempefornøyd med tidene selv om de ikke rakk helt opp i toppsjiktet! Er helt klart den beste svømmeopplevelsen jeg noen gang har hatt, men ingen vits i å stoppe der!


 


Så dro vi til Sør-Afrika rett før nyttår som jeg føler ble en god leir, masse hard trening og mye meter selvfølgelig. Veldig hyggelig med svenskene der også, hadde kanskje vært enda mer moro hvis vi kunne ha integrert noen treninger med dem, og vist at vi nordmenn ikke driver med dill dall! Var i hvert fall en veldig vellykket leir, med masse deilig sol og varme. Direkte fra Afrika dro vi til WC-stevnene i Stockholm og Berlin, følte det tok litt tid før jeg fikk opp dampen med løpene men gikk nå ok mot slutten.


 


Hadde et bra Trøndersvøm med gode tider i en av hjemmehelgene også!


 


Rio var så neste stopp hvor vi skulle kombinere WC-stevne med treningsleir, eneste verdt å nevne er 400 i forsøket hvor jeg føler jeg fikk et ålreit resultat. Resten av stevnet var preget av sånne tider som man fortest mulig vil bare glemme, og det klarte jeg veldig bra på leiren synes jeg! Stevnet var forøvrig også preget av mye regnvær, (ikke særlig egnet når det er utendørs) pluss at det var relativt varmt i vannet. Ellers et godt gjennomført stevne!


Leiren var en av mine beste noensinne, med masse bra treningstider og så videre, hadde like bra V4 tid der nede som jeg hadde før EM. Veldig deilig med Copacabana bare 5 min gange fra hotellet også da, men også masse andre spennende severdigheter!


 


Ja ja, nå er det ikke lenge til NM folkens, har hatt en bra treningsuke etter Brasil-turen så jeg gleder meg til NM!


Ikke lenge etter NM drar vi tilbake til Flagstaff, USA som vi var i før Nordsjø i fjor, hvor vi skal trene mot EM langbane i Madrid i mai.


 


Uansett så håper jeg å se mange gode resultater i NM, har hørt det er et kjapt basseng!


Snakkes.


 


Bilder fra RioKlar for forsøk på 400 fri


 Følger nøye med på Petter sin “pep”


 Og sånn blir Alekx myk


 


  


Før EM i Dublin (ny 9/12)
Mine forhåpninger til EM er selvfølgelig gjøre det best mulig, men også lære masse siden det er mitt første senior-EM!
Mitt første mål er å komme under 3.50 på 400 og alt annet bedre da blir en bonus for meg. På 200 har jeg også lyst til å komme meg under 1.50, langt, langt under!
Ellers tror jeg det kommer til å bli en kjempekul tur med mange i laget, må sprite opp lagfølelsen slik at alle kliner til!
Lykke til til alle som er med og de som ikke er med, neste år så går det vettu!
Jonny Boy!!!


 


Mine mål for sesongen 2003-2004:
Det store for meg i høst kommer til å være EM kort i Dublin, og det blir det ene stevnet jeg topper fullt til. Skal selvfølgelig svømme fort i Nordsjø men helt sikkert bare med superkomp. Til Nordsjø så håper jeg å være langt under min gamle pers på 400 for så å stige enda mer til EM i desember.Synes det er viktig at man også svømmer fort i stevnene før EM for å terpe på innstillinger, rutiner og slikt for å være maks forberedt når den tid kommer.
Gleder meg sinnnsykt!!!


 


Rapport fra treningsleir på Las Palmas:
Kom for ikke så lenge siden hjem fra landslagsleir i Las Palmas, Gran Canaria.


Hadde to grunnlagsuker der med mye meter og litt trøkk også (ca 70-80 000m). Følte jeg fikk gjennomført den ganske bra og hadde noen pass som jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte. B.l.a et par 3000 tester som jeg absolutt ikke liker å svømme, for å si det sånn! Ellers ble de
resterende passene svømt med stor lykke og glede…..!!!


 


Rapport fra Åpent stevne på Skjetten 21.9:
Hadde et bra stevne i skjetten, svømte 400 på 3.57 som jeg føler er ganske bra så tidlig i sesongen. Er bare 1.5 sek bak pers.


 


Treningsfilosofi:
Trener under Bjørn Soleng hvilket betyr at det blir en del meter spesielt hvis du svømmer mellom og langdistanse. Jeg får et godt utbytte av å svømme en del meter og er godt fornøyd med det opplegget jeg har nå til dags. Tror det er viktig at man etter grunnlagsperioden ikke kjører seg helt ned med for mye meter med for høy hastighet, slik at man ikke klarer prestere på treninger hvor man kanskje skal holde høy hastighet over en litt kortere periode. Det er viktigere å svømme veldig mye fortere på de harde treningene enn litt for fort på de rolige treningene. Er lett å gjøre, har opplevd det selv, derfor er det viktig å holde fokus på teknikk og puls når det er rolige pass.Litt om styrketrening:
Trener styrketrening til vanlig tre ganger i uka, eller to pluss en alternativt. Har også begynt å bruke medisinball en del.


 


Aktuellt nå:
Driver for tiden å studerer på NIH(idrettshøyskolen) hvor jeg trives veldig bra, mange sunne og ålreite mennesker!!! Har fått toppidrettstatus som betyr at skolen tilrettelegger mye av studietiden din etter som når du er hjemme og hva du kan være med på. Finner datoer når jeg kan være med på ekamener og slikt. Skal ikke ta full studieprogresjon men ta så mye som går ann. Siden jeg er mye borte så må jeg være ganske disiplinert med å plukke opp boka, noe jeg ikke alltid er like flink til.


 


See you soon!
Jonas!!


  


 


 


 


X