go up


Navn: Elisabeth Jarland 
Født: 01.03.1985


Klubb: Bergensvømmerne
Klubbtrener: Finn Zachariassen


Oppdatering etter Thailand (ny 27/02/06)

Hey!
Jeg heter Elisabeth Jarland og har siden 2000 svømt for svømmeklubben Bergensvømmerne/Delfana, og har siden hatt mange oppturer, men også noen nedturer. I sesongen 2004/2005 ble jeg overtrent og etter mye motgang bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Ved hjelp av Ørjan Madsen fra Olympiatoppen flyttet jeg derfor høsten 2005 til Hamburg for å finne ny inspirasjon og nye impulser.
I Hamburg er treningsforholdene helt optimale. Svømmeanlegget består blant annet av en kanal (motstrømsbasseng) der jeg har blitt testet en hel del. Jeg trener 2–3 ganger daglig i vannet, og i tillegg kommer basistrening eller styrketrening. Søndag er treningsfri.
Utenfor svømmeanlegget prøver jeg å leve et (normalt!) sosialt liv, og selvsagt går jeg på tysk-kurs for å bedre tyskkunnskapene. Wie geht es dir? 🙂 Utenlandsoppholdet har utvilsomt gitt meg et nytt løft: Motivasjonen er tilbake og jeg har i løpet av kort tid lært veldig mye og utviklet meg som svømmer.
Jeg har de siste årene slitt med å prestere på internasjonale stevner. Men under EM i Trieste desember så det ut til å løsne: Finale og syvende plass på 200 m bryst og ny norsk rekord på 400 m individuell medley. Men inneværende år har imidlertid ikke vært helt optimal. Under WC–stevner i Stockholm og Berlin svømte jeg heller svakt på grunn av sykdom og noe dårlig trening hjemme i julen.
Nå har jeg akkurat kommet hjem fra treningsleir i Thailand med landslaget. Det ble for min del en treningsmessig ”tung” leir. Alle svømte fort utenom meg! Jeg lå derfor i én uke og svømte bare laaaaangt og rooooolig, og etter vært løsnet det noe. Og som alltid med landslaget har det vært en utrolig artig treningsleir – oppholdet i Thailand har rett og slett vært strålende.
Nå nærmer det seg NM og jeg har selvfølgelig ikke ”toppet” formen til dette mesterskapet. Det skal jeg først gjøre til VM i Shanghai. Jeg satser på gode tider under VM, og sette noen personlige rekorder selvfølgelig. Forhåpentligvis fortsetter den gode trenden fra EM i desember…
Meritter:
Jr. rekorder kortbane: 100im, 200im, 400im og 200rygg
Sr. rekorder kortbane: 100im, 200im, 400im, 200rygg og 200 bryst
8 pl. EM kortbane 2002
Deltatt i VM langbane 2003
4 pl. WC kortbane 2004
7 pl. EM kortbane 2005


 Kommentar fra Las Palmas turen (ny 30/3)

Jeg dro ned til Las Palmas i håp om å få trent bra og få litt sol, men der tok jeg feil.
Sol var det veldig lite av. Ikke spesielt varmt var det heller, så det var ikke like behagelig å hoppe i et kaldt vann kl. 7 om morgen. Men hele poenget med leiren var jo å få trent og det ble det. Det er lenge siden jeg har trent så bra og så mye. Jeg slet nemlig veldig etter EM, som ble en fiasko, og WC-stevne der jeg bestemte meg for å dra hjem. Men når jeg var i Las Palmas var humøret på topp og treningslysten var der igjen…^


Kommentarer til NM (ny 30/3)

Nå nærmer det seg NM med stormende skritt og sist uke lurte jeg på om jeg skulle droppe NM. Jeg har vært så utrolig tung helt siden jeg kom hjem  fra Las Palmas og jeg følte at det gikk dårlig her gang jeg hoppet i vannet. Det har ikke akkurat vært så veldig motiverende. Men på lørdag løsnet det og jeg hadde glemt alt om tanken på å ikke delta på NM. Jeg glemmer at dette skjer hver enest gang jeg ”topper”. Det er bare det at når man er så langt nede, så glemmer man alt dette. Så derfor er det viktig og skrive ned hvordan man har det de siste ukene før nm.
Jeg håper alle svømmer svin fort. Gleder meg til å se alle igjen…. 

Internett nyheter om Elisabeth under EM i Madrid (ny 12/5)


Må revurdere landslagssatsingen (BT 12/5)


 


Hei!


Jeg heter Elisabeth Jarland og svømmer for Bergensvømmerne. Moderklubben min er sv.klubben Delfana.


Jeg går på Danielsen Videregående skole som jeg tar på 4 år. Det er en veldig bra skole.


 


Det er 4 år siden jeg kom inn i Bergensvømmerne og siden den gangen har det bare gått den rette veien


Jeg trener 9 ganger i uken med svømming og 4-6 ganger og alternativt (jogging, litt styrke og basis) 3-4 ganger.


 


For omtrent 2 år siden klarte jeg kravet til landslaget, og det har vært en veldig spennende opplevelse. Jeg har vært med landslaget på utrolig mange  flotte treningsleirer siden den gangen.


Det er ganske motiverende å svømme når det er varmt og deilig.


Nylig var vi i Brasil, Rio De Janeiro. Det var knall. Det gikk ikke så bra på WC – stevnet, men det er ikke verdens undergang. Kommer  sterkere tilbake en annen gang. Vi svømte forresten i ute basseng på det stevnet. Litt uvant siden det var kjempevarmt både på land og spesielt i vannet.


Under stevnet bodde vi på et 5 stjerners hotell, men når treningsleiren begynte flyttet vi over til et 3 stjernes hotell. Vi gikk litt ned i standard, men det gikk bra. Hver dag ble vi kjørt til trening. Ca. 10 min med bil. Vi trente 3 treninger hver dag. 2 svømning og en styrke eller basis. Været var ikke alltid like bra, men det gjorde ikke så mye. Var veldig sliten, så det ble ikke mye soling på meg. Ble dessverre syk på slutten. Fikk i meg en eller annen bakterie. Det var ikke så gøy.


Her er noen bilder fra turen til Brasil.


 Heid Elin og jeg med tøyeøvelser


 Meg på Sukkertoppen


 


Nå nærmer det seg en ny leir. Vi skal til USA, Flagstaff. Det blir konge. Har vært der før og vet at det er et kanon bra sted med bra treningsmuligheter og god mat.


Men før dette kommer NM i Harstad selvfølgelig. Lurer på hvordan det vil gå. Føler meg ikke akkurat i topp slag. Skal svømme 14 øvelser. Til sammen får jeg 32 starter. Dette kan bli ganske hardt.


Jeg gleder meg til å komme opp til Harstad og se noen kanonbra tider av resten av svømme Norge.


Lykke til alle sammen. Svøm fort og ha det gøy.Meritter:


Norske senior rekoder: 200im, 400im og 200rygg


Norske junior rekoder: 100im, 200im, 400im og 200rygg


Deltatt i VM, 2003 Barcelona


4. plass WC, 2004 Berlin og Rio


8. plass EM, 2003 Riesa


 


 

X