go up


 


Navn: Anders Wold
Født: 10.01.1981
Klubb: Sportsklubben Speed
Tidligere klubb: Orkanger IF
Klubbtrener: Bjørn Soleng


 


Rapport fra de siste leirene (ny 25/2)


 


Sør-Afrika:


Rett etter jul dro vi til Sør-Afrika på treningsleir. Det svenske laget var også der samtidig som oss. Det var både moro og motiverende –vi ser at det norske laget trener vel så bra som våre naboer. Vi prøvde å samkjøre noen treninger slik at vi fikk matche litt med de beste svenskene. For oss bryst-svømmere var det gjaldt det å bite seg fast i Martin Gustavson og Emma Igelstrøm. Moro å trene litt med svømmere som vi ikke ser hver dag!


Leiren gikk bra og jeg holdt et bra nivå gjennom hele perioden.


Utenom treningen fikk vi oppleve safari og Sun City, det var fint å komme seg litt bort å få litt avkobling midt i den tøffe trenings-perioden. Sol og sommer gjør godt på humøret!


 


Brasil:


Har akkurat kommet hjem fra World-Cup og treningsleir i Rio de Janeiro. På 200 bryst svømte jeg inn til 5. plass. Hadde likevel håpet å svømme litt raskere selv om det var stor forbedring fra tidligere stevner på samme tid året før. Etter forsøket ledet jeg og ble kanskje derfor satt ut litt før finalen. Jeg begynte å tenke plassering framfor arbeidsoppgaver og det å ha fokus på meg selv –dette gikk nok litt ut over d jeg presterte i finalen. Men jeg lærte mye og tar det med meg videre til senere!


Etter World-Cup hadde vi treningsleir i Rio. Det var en flott leir med mye bra trening, kvalitet på alle øktene. Vi hadde topp treningsanlegg og topp vær. Ingenting å klage på… Gjorde noen skikkelig gode serier både på crawle og bryst.


 


Trenings-tider:


3x(5×100 bryst) 1:3 @ 1.30 (langbane)


1.15 på alle de 5 siste (fikk mye skryt av den serien, det var motiverende!)


 


16×50 bryst @1.30: 33-32 på de siste. (langbane)


 


V4-test 200 bryst: 2.34 med 5 i Laktat. (langbane)


 


Utenom trening:


Dro på ”sukkertoppen” (taubane opp på toppen av et fjell) Utsikt over hele byen!


Copacobana Beach, bodde rett ved siden av den kjente stranda!


Maracana stadium, verdens største fotball-stadion. 150.000 sitteplasser.


 


Link til artikkelen som stod i VG når jeg var i Rio:


http://www.johnandresen.com/vg-oppslaganders.html


 


Link til artikkel i


http://www.avisa-st.no/arkiv/article.jhtml?articleID=472580


 


Bilder fra treningssamlingen i Rio (ny 24/2)På vei uti en morgen i Rio


 Fra Sukkertoppen med deler av Rio i bakgrunnen


 Alex og jeg etter trening


 


Før EM i Dublin (ny 10/12)


Gleder meg veldig!
Er på farten til å dra nå, slenger inn en lengre kommentar underveis eller etter EM… Oppladningen har vært topp!


Kommentar Nordsjøstevnet (ny 20/11)

Hei der! Tenkte bare skrive noen ord, er jo en stund siden sist… For det første så hadde jeg et knallbra opphold i Flagstaff USA. Etter en litt tung start utviklet det seg til å bli en kvalitets-leir med hovedfokus på litt lengre distanser, men med smak av korte sprinter og litt annet småsnacks som jeg liker (50-metere med høyere fart etc…) Trenger å ”krydre” med litt kortere distanser i den tunge lange aerobe fasen for å holde motivasjonen oppe og god fokus på hver enkelt økt!

Problemer/skader (ny 20/11)
Ingen som var med til Flagstaff hadde noen optimal forberedelse til konkurransen i Stavanger.
Vi kom hjem igjen på tirsdagen før Nordsjø. Da hadde vi vært borte i 3 uker og trent bare på langbane hele tiden. Reisen var både lang og tung. De fleste av oss var nok ganske sliten hele uka. Jeg våknet midt på natta hver natt og var lys våken. Hadde problemer med å sove og var plaget av tidsforskjellen helt fram til søndag på Nordsjø. Ellers har jeg vært plaget med redusert fysikk helt siden jeg ble påkjørt av bil like før vi dro til USA på leir. Var ute med Scooteren til Sjødal da det plutselig kom en bil fra venstre rett forran snuten min. Jeg klarte ikke å stoppe og dundret rett inn i siden på bilen. Jeg svima av og ble kjørt til sykehuset. Heldigvis slapp jeg unna med skrubbsår, en vond albue og hofte og et brukket ribbein…. Ribbeinet er fortsatt vondt, men d går helt ok.

Norges diggeste basseng…. (ny 20/11)
Da vi kom til Stavanger på fredag var jeg spent på åssen formen var. Åpnings-distansen for meg var 100 bryst. Jeg stilte til start med en positiv innstilling og fast bestemt på å gjøre en god figur. Jeg hadde ingen anelse på åssen formen var da jeg ikke hadde kjørt noe som helst racepace i forkant av stevnet. Det var lenge siden jeg hadde konkurrert og var nok litt for ivrig med å komme i gang, ble disket pga. tjuvstart…. (var ikke for tidlig ute, men hadde bevegelse før starten gikk…. Kjipt!!!) Kom inn på 1.02,2 –en helt grei tid med tanke på forberedelsene! Senere i mesterskapet svømte jeg 1.01,4 på laget, d var jeg ganske fornøyd med! Håper på å få svømme 100 i EM, da skal jeg nok klemme skikkelig til!

På lørdag svømte jeg 50 bryst på 29,4. Det var nok den distansen jeg var minst fornøyd med. Hadde håpet å komme under 29,0. Men hadde altfor lite fart i kroppen til den korteste distansen.

Søndagen ble den beste dagen for min del. Da hadde jeg 200 bryst og den distansen jeg trodde jeg kunne gjøre det best på. På mårran svømte jeg inn på 2.14,1 og senket tiden til 2.13,4 i finalen. Den offisielle tiden ble nok dårligere enn den skulle ha vært da tidtakings-anlegget selvfølgelig klikket i banen min da jeg slo inn. Fikk derfor bare back-up tiden. De trenerne jeg har snakket med hadde 2.12,8 på sine klokker. Men siden det ikke var pers. likevel så gjorde det egentlig ikke så mye.

Alt i alt er jeg overrasket over at det gikk såpass greit på stevnet med tanke på at vi ikke hadde lagt opp noen toppform akkurat nå og at jeg ikke har restituert meg 100% etter ulykken enda. Må si som Alex Oen, det er EM som teller!

Til slutt: STÅ PÅ ALLE SAMMEN…. (PS: Hei Knut, Marit og Marthe!)


 


Lenge siden sist (ny 5/11)


Hei Folkens!
Her kommer en liten oppdatering av siden min. Lenge siden sist….!Nyheter
Nytt for sesongen er at jeg har byttet klubb, svømmer nå for SK Speeeeeeed….. Har fått utrolig god støtte fra Orkanger I.F opp gjennom årene siden jeg flyttet fra Orkanger til Oslo som 16-åring. Må si tusen takk til O.I.F for all hjelp og støtte de har bidratt med, det setter jeg utrolig stor pris på! Men tiden forandrer seg og jeg følte at det var tid for å «backe» opp min hjelpende hånd i Oslo, nemlig Sportsklubben Speed. De har også vært utrolig snille disse årene jeg har vært i Oslo ved å la meg få trene og reise sammen med klubbens medlemmer. De har tatt imot meg med åpne hender, det er jeg kjempeglad for! Nå får jeg dessuten også være med å svømme stafett. Vi har et godt lag på gang som jeg håper vil være med å gi de beste klubbene i Norge litt matching, særlig NM kortbane til neste år, da håper jeg at vi skal være med å kjempe om medaljene!


 


Litt om klubben
Trener som sagt i SK Speed som holder til på Nordtvedt bad oppe ved Grorud, der trives jeg kjempegodt sammen med Bjørn Soleng som hovedtrener. Ellers trener vi både på toppidrettsenteret og på Tøyenbadet i Oslo. Vi er en gjeng som er seriøse og målrettet, men ikke minst ute etter å ha det gøy. Jonas N Ravn og meg er de som satser mest og er på landslaget, mens de andre er på vei oppover og har veldig lyst til å vise seg fram i årene som kommer. Vi satser på å være i medaljekampen i NM kortbane på stafett neste år. Gleder meg til å svømme stafett igjen, sist gang var med Orkanger på NM i Bergen i 1997 tror jeg… Da hadde vi Ivar Sindre på Rygg, meg på bryst, Robert Tellefsen på butterfly og Peter Breunig på Crawle… Var faktisk ikke så langt bak de som vant…. Hehe..;) Det var morro det!


 Anders ved Grand Canyon under høydeoppholdet i Flagstaff


 


 


Trening, mål og meritter
Mine ukedager ser slik ut:
Mandag: 2 svømmeøkter – 2 alternative økter
Tirsdag: 1 svømmeøkt – 1 styrketrening
Onsdag: 2 svømmeøkter – 1 alternativ økt
Torsdag: 2 svømmeøkter – 1 boksing
Fredag: 1 svømmeøkt – 1 alternativ økt – 1 styrketrening
Lørdag: 1-2 svømmeøkter
Søndag: Fri, evt 1 svømmeøkt (kommer an på uka)
I tillegg har jeg skole på onsdager og fredager.


Mine mål for sesongen er å sette nye perser på alle bryst-øvelsene. Samtidig sikter jeg mot en finale i EM kortbane Dublin i desember i år. Fikk finale i EM Riesa i fjor, og da er målet mitt å forbedre den plasseringen jeg fikk der. Senere blir det World-Cup på nyåret, da har jeg lyst til å kjempe om finaler og gode plasseringer. I mai blir det EM langbane, får jeg det til som jeg ønsker der håper jeg på å luske meg ned mot OL-kravet på 200 bryst. Hadde vært utrolig moro å kvalle!Mine meritter er:  • Nordisk mester 200 og 100 bryst.
  • Finale og 8. plass EM kortbane Riesa 2002
  • Semifinale EM langbane Berlin 2002
  • 4. plass EM jr. Moskva 1999
  • NM-gull, norske rekorder og klubbmesterskap…(hehehehehehe)


PS: vil hilse til Mari 1 og Mari 2….!;)


  


 


 

X