go up

 


 


Navn: Alexander Dale Oen
Født: 06.04.1985
Klubb: Vestkantsvømmerne
Tidligere klubb: Øygarden Symjeklubb
Klubbtrener: Stig Leganger-Hansen

Sessongen så langt (ny 27/02/06):

2006 har så langt vaert et bra år. Har fått trent mykje, og faatt gjort en god base i forhold til shanghai og budapest. Treningsleiren mer er på no har vært god. Har fått trent hardt og langt i bassenget, og sjøl om ikkje styrkerommet var av noe nevneverdig standard, så har me fått gjort bra arbeid der også. Ligger steady på vekter som er tyngre enn det eg hadde i fjor.
Hoesten 2005 var en god hoest for meg.
Em var stedet der eg slo igjennom som kortbanesvoemmer paa alvor med min 4 plass paa 100 bryst og 6 plass paa 50 bryst. Gode ting. Noen av grunnene til dette er en knallhard trenings høst der eg bl.a. kjørte mye alternativt me bois nede i laksevåg kajakk klubb og en topp høydeleir. Hadde mykje løping i høst der me kjørte jækla masse bakkeløp. Ingenting er som følelsen av å måtte drite midt oppi en bakke kombinert me spy i halsen. Fine ting det der.  Eg fekk fullført alle planer eg hadde lagt opp i forhold til trening også. Det gjer alltid en god selvfølelse når du står på startpallen.
På EM fekk nådde eg også mine personlige mål som me hadde satt opp i forkant av sessongen. 58 visste eg var mulig då eg følte at eg så og si ?glei? inn på 59.1 i forsøket. Eg blei egentlig ganske skuffet over meg sjøl då eg såg at det ikkje gjekk fortete enn 58.99 i finalen. Sjøl meinte eg at eg hadde 58,5 inne. Jaja, sånn er det iblandt.  Eg får ta det igjen en annen dag.
50 bryst blei ein stor overraskelse for dei fleste utenom meg sjøl. Då eg ?så vidt? kom meg i semifinalen med 27.6 i forsøket var det vel dei færreste som trudde eg at eg hadde 27,2 inne seinere på kvelden. I semien gjorde eg 27.3(rett bak aleks sin rekord som han satt tidligere på dagen), og kvalifiserte meg videre til finalen som nr 8. I finalen var eg klar som et egg og knuste ned på 27.22 og tok ny norsk rekord. Tiden holdt til en 6 plass, og eg må si eg var kanskje meir fornøyd med den enn med 100 metern.

VM i shanghai blir spennende. Det er et mål eg har ikkje tenkt så mykje på, fordi eg synest at EM i budapest i sommer er viktigere. Men eg skal jo selfølgelig yte mitt beste i VM. Det blir kjekt å få sjå Kina.

Meritter (topp 5 så langt)
1.7. plass VM lang, Montreal
2.4. plass EM kort, Trieste
3.6. plass EM kort, Trieste
4.2. plass EM lang JR, Glasgow
5.5 norske jr rekorder, 3 norske sr rekorder, 1 nordisk rekord og 2 kongepokaler


 
Før NM kortbane i Stavanger er Alex inne med kort kommentar (01/03/05)


Get it ON!
No er det dekket for NM i Stavanger, noe som kommer til å bli en fest uten like. Eg veit for meg sjøl at dette kommer til å bli bra. Mentalt er eg klar for å gjøre det umulige, og frykt finnes ikkje..Her er det eg som e jægeren og ikkje byttet. Kjenner gleden stiger bare av å høre litt på Turboneger!!!!!!STEIKJE MANN!!!

Adios Muchacho

 


 


 

En liten oppdatering (15/10/04)

Hei folkens
Her i Bergen er det mye trening for tiden. Oppstarten har gått ganske bra, med en ny norsk rek på Thisted (men seff, aleks tok an jo i vm…).Heldigvis er eg ikkje den typen som legger meg ned i grøften når noen slår meg, så dette skal nok bli bra fremover.
Det e supert at eg har fått en konkurrent på nasjonalt plan og.Må bare si grattis te aleks for sine prestasjoner i VM, det va jækla bra!!

Ellers skal eg te Aachen neste helg me Dirk Lange. Eg skal også da være igjen 1 uke i Hamburg sammen med Robin og Dirk. Hovedmålet mitt er jo selfølgelig EM i desember, noe som eg gleder meg veldig til. Håper nivået blir bra, noe som kanskje kan bli vanskelig etter et OL år..

Håper alle der ute er på hugget og e klar for å vise seg frem utover høsten!!

Alex


Oppdatering fra ankomst Athen (12/08/04)


 


Yoooo

No har eg endelig ankommet ol-landsbyen. Jækla svært!! Mange folk, mye mat og
mye sol. Har vært i bassenget en tur i dag. Var litt tungt men eg regner med
at det letter litt utover i uken. Svømmearenaen er ganske stor, med plass til over
11.000 tilskuere trur eg.

Folkene i troppen er veldig grei, og imøtekommende. Skal prøve å skrive en
gang til før eg skal svømme – håper folk har en fin sommer. Pis dawgs!!
Oppdatering på samling i forkant av OL (ny 08/08/04)

Hallo igjen

I dag startet eg dagen med å våkne, pusse tennene, late vannet og gå ned til frokosten. Deretter gjekk eg opp igjen på hotellrommet, før me (meg,stig og petter) dro til ei strand som ikkje var så langt vekke. Der badet og solte me oss. Blei steikje brun.

Det går fortsatt bra her nede på den bittebittelille øya Sardinia. Føler meg lettere i kroppen no enn det eg gjorde for et par uker siden, eller 4 dager siden for den saks skyld. Det nyeste av det nyeste av nyheter er at Stig har blitt rosa som ein gris! hahahaaha, det er et syn for gud. Må bare si at Stig og Petter har lagt seg i intensiv trening her nede for å trimme vekk ekstra flesk dei måtte ha på kroppene sine. Trur dei har fått en bilring mindre. Petter har gått opp i vekt, og Stig har gått ned. Petter innså da at han måtte kutte kakene han gaflet i seg til lunsj og middag. Stig derimot, kan ete med god samvittighet. Og det merkes!

Gode helsinger frå Tjokken, Pinky og AlexOppdatering på samling i forkant av OL (ny 05/08/04)Hei folkens!
Er i Sardinia for tiden, og dette er den andre dagen eg er her. Akkurat no sitter eg på hotell rommet og ser på film. Skulle egentlig på båttur med svenskene, men fikk litt ondt i magen så eg fant ut at det var best å bli heima. Stig dro med dei. Pete kommer hertil i dag, han kommer vel om ca 1 time eller noe. Treningsmessig så går det greit, hadde en ganske tøff serie i dag og tidene ble fine. Det var start nede

4×50 @ 1.30
300 gli
3×50 @ 1.30
300 gli
2×50 @ 1.30

Lå mellom 31.9 og 33.0.
Hotellet vi bor på er veldig bra. Maten er super og det samme er været. Temperaturen ligger mellom 30-35 grader. Ellers går det fint her nede i varmen. Ellers håper eg at det går fint hjemme i norge? Go sommer alle sammen!!


 Oppdatering etter OL-uttaket (ny 23/06/04)
 


Yo dags, en liten oppdatering


 


Først litt om Madrid:


Madrid gikk veldig bra for min del. Ankom Madrid på onsdag, og startet med å svømme inne i et annet basseng enn konkurransebassenget. Var først ute i konkurransebassenget på fredag trur eg. Første følelse var super, og bassenget virket veldig kjapt, noe som det var!! 100 bryst gikk av stabelen på mandag morgen, og der gikk eg på 1.02.13. Målet var å satse alt på EM (dvs at eg skulle prøve meg på A-kravet til OL der, og ingen andre plasser). Ble litt skuffet over at eg svømte ”bare” på 1.02.13 da eg følte at eg hadde litt mer inne..


Seinere på kvelden var det semifinale. Skulle selvfølgelig prøve å senke tiden her, men det gjekk ikke helt. Hehe. Alt i alt var eg ganske fornøyd med EM, og føler egentlig at eg gjorde det eg kunne der.


Ellers vil eg bare si at Madrid er en veldig fin by!


 


Sommerleir i Gøteborg


Akkurat no er eg i Gøteborg sammen med klubben min. No har eg vært her i 3-4 dager, og skal tilbringe de neste ukene her. Drar en liten tur til roskilde sammen med noen kompiser den 1-4 juli. Det trur eg blir sinnsjukt kult!! Litt synd at velvet revolvers og turboneger ikkje kommer, men det får vel bare være. Været her i Gøteborg er faktisk skikkelig dårlig. Regner og lyner som bare det. Det blir en del styrketrening her nede då. Må jo bli kvitt det kyllingbrystet mitt.hehe. Heiane du får drite-sjokk av den svenske maten. Driter jo i et kjør!


 


Om OL – uttaket:


Dette var en veldig fin overraskelse å få. Hadde egentlig en liten anelse fra før av, men det var fint å få den endelige beskjeden. Eg drar til Athen som en læregutt, og håper eg kan dra nytte av å være der. Målet mitt er å gjøre et bra løp, og samtidig perse. Alt annet tar eg som en bonus. Syntes også det er litt kult å bli uttatt uten at eg hadde at håper om å bli det.


Ellers er det lite nytt med meg. Har kjøpt meg en moped då. hehe. Peugeot Fox ’94 modell.  Kongesykkel. Etter NM drar jeg til Lisboa med Henriette for å trene med Stig der. Etter det er det rett heim å råne rundt i Bergens gater… hoho!!


 Oppdatering fra Alex (ny 23/2)
 Hei!


 


Litt om Sør-Afrika.


Dro til Sør-Afrika 3.juledag(hvis det er noe som heter det i det hele tatt).Uansett så va turen ned lang. Fekk min første tur i en Jumbojet så det va jo knall!. Der nede på tuppen av Afrika låg vi å trente flere ganger for dagen. Begynte faktisk å trene vekter der nede, noe som eg har forsatt her oppe i Bergen. Trur eg skal trene bra med styrke no frem mot EM og sommeren. må prøve å få fekk fuglebrystet=).Haha. Highpreformancecenter va konge, med sinnsjukt hyggelig personell. Imponerende at dei va så hyggelig mot oss. Maten va sjef, og det samme va sooolen.


 


World Cup.


Eg hadde aldri deltatt på WC før, så dette var en ny opplevelse for meg. Eg synest det virket veldig likt et EM, eller et vanlig stevne. Eg svømte greit i Stockholm men hadde en liten bommert på 200 bryst. Tenkte eg skulle ta en «Ed Moses» å holde frekvensen nede, men samtidig svømme fort. Frekvensen var lav, men det var farten også=). I Berlin gjekk det litt bedre. Svømte vel bedre på alle øvelsene, for å være helt ærlig så husker eg ikkje heilt. Stevnet var i alle fall kult, og eg fikk litt til å snakke med Dirk Lange.


 


Trøndersvøm.


Deltok på Trøndersvøm forrige helg, sammen med resten av klubben. Svømte ikkje før på lørdags ettermiddag, og då hadde eg mange øvelser. På 100 bryst fikk eg 1.01.93, ein tid som eg er ganske fornøyd med egentlig. 50 meter bryst gikk av stabelen på søndag, og der oppnådde eg 28.2, med en nokså tvilsom innslagsplate. Stig hadde 28.5 på meg.


 


Etter at Trøndersvøm var ferdig låg vi igjen i Trondheim i 1 uke. Treningsoppholdet var bra, og tøft. Me fekk gjort masse bra jobbing. Trente basis, styrke og svømming. Følte at eg fikk trent skikkelig bra, og håper det gir utslag i mai. No har eg komt heim igjen, og trener for fullt på Sandgotna.


 


Individuelt program.


Som individuelt program, så drar eg til Florida med Team Lange. Eg trenger å trene dynamikk, og det er nettopp det Dirk Lange legger trykk på. Skal være der i 2 uker, fra 10 mars til 24 mars. Tror det er litt lurt å komme seg vekk fra Norge, og trene med andre, etter NM kortbane i Harstad.


Håper det står bra til med dere andre! keep it real, and keep it toit. By:Larm e sjefings, og det samme e SIDE BROK!!!!    


 


Etter EM kortbane i Dublin (ny 29/12) Heisann.
EM er over, og det samme er min tid som junior svømmer. Men først EM. EM var utrulig kjekt, og eg fikk en ny opplevelse. Det var ikkje heilt ulikt EM jr i sommer, faktisk ganske likt. Me reiste til Irland på tirdag, først til Oslo deretter Dublin. Følelsen var digg på innsvømmingen, men eg følte meg forsatt ikkje dønn i støtet. Men innerst inne, inne i sjelen min følte eg det, pluss litt i buksen. Eg visste at eg var i form, og det var eg. Første øvelse på torsdag var 100 bryst, noe som gikk greit. Var kjapp ute første 50, men det ble litt mongis på vei heim. Hadde det mest elendigste innslaget noensinne, og ein snauklipt ungerer slo meg. Steikje. Det var et greit løp og eg perset, så egentlig kan eg ikkje klage.
 
På fredag hadde eg fri, og svømte bare innsvømming. Meg og Hansen rappet litt, tok en spetakkel-råkker. 50 bryst var på lørdag. Der svømte eg litt bedre enn det eg åpnet 100 meteren på. Var litt skuffet over at det ikkje gikk fortere. Hadde følelsen over at løpet var stress. Det var ikkje kult å svømme det. For høy frekvens, for mye kaving, og for dårlig stup+undervannsarbeid gjorde at det ikkje gikk så sinnsjukt fort. Har iallefall noe å øve på til neste stor-stevne.
 
Siste dag på EM, og eg skal svømme 200 bryst. Skulle gjøre dette til mitt beste løp på EM. Målet var å gjøre 34-34 på siste 100 men det gikk ikkje heilt. Økte frekvensen på slutten, og det førte til at eg fikk 35.7 på siste 50. Tiden va grei nok, 2.15.5. Slo no iallefall Anders sin rekord. Alt i alt er eg fornøyd med EM.Det er ganske kult å vite at eg ikkje var et «ein-gangs-tilfelle». Ein som bare fikk det til èn gang, og aldri meir. Det er digg å kunne heve seg på internasjonale mesterskap. Eg synest dessuten at det va sjukt bra at me var så mange norske svømmere i EM. Det blir på en måte mykje meir koseligt.:)…Haha. Mest imponerende med heile EM var Robin sin 50 fri, og Aleks Hetland sin 100 medley. Synest dei to gjorde en råbra jobb!
 
No er eg ferdig som junior svømmer. Det har vært en fin tid. Masse gode minner. Men min tid som senior skal bli BEDRE!!
 
PEACE!!!  


 


Før EM i Dublin (ny 9/12) Nå er det snart klart for avreise til dublin. Tidligere har eg ikkje følt meg så digg i kroppen, og ingenting stemte på ein måte. Dessuten var eg ikkje så «higen» på EM i det heletatt. Men nå har alt det forandre seg. For no er eg meir tent enn aldri før, eg e klar til å gi alt eg har!! Dette mirakelet skjedde på trening i går. Det e så UTRULIG digg!!!!! ARRRGG!!! Håper alle svømmer bra der borte og at me gir de andre landene ein liten overraskelse. Ingenting er umulig!!    


 


Etter Nordsjø (ny 19/11) Hei Tilbake i Bergen, og Casa la Oen. Nordsjø stevnet er ferdig for i år. For å oppsummere litt så gikk det ikkje så sinnsjukt bra. Men det var aldri planen heller. Som resten av gjengen som skal te EM, så er det om 4 uker vi skal svømme fort. Det som var mest drit under stevnet var at eg tråkket på en skrue (ja, den som er nede ved utsvømmingsbassenget) og fikk den 1/5 cm opp i foten. Trur faktisk eg hørte en lyd… Uansett så blei ikkje helgen det samme etter ulykken. Verken 100 eller 50 bryst gikk så utrulig fort, men det gjer ingenting. Synest det var utrulig bra av Hetland og Elisabeth å svømme så bra allerede no. Bare hold det gående i 4 uker te, så blir det bra!! Utenom det så er det ikkje stort meir å si. Er litt sjuk for tiden. Problemer med bihulene og nåke sånt tøv. Turbonergro 4 EVER!   Peace!    


 


Kort før Nordsjø (ny 11/11) Waddup peeps?   Nordsjø er i anfart, og det samme er eg forhåpentligvis! Ser alle har skrevet om Nordsjø og om at det skal gå fort der, så då får vel eg og gjøre det. På Nordsjø skal det gå fort! Men egentlig så driter eg litt i det, for det er EM som betyr noe for meg nå. Her hjemme har det gått bra i det siste. Var på Turboneger konsert på lørdag… KONGE!!! Det tok rett og slett av! Kjøpte meg seilerhatt og. En liten kommentar til Morten: I Tyskland tok eg 1 kg på hantler: TRY THAT!! Nei, no er det tid for mat!    


 


Treningsleir i Hamburg 19.10 – 1.11 (ny 3/11)
Endelig tilbake i Bergen etter en lang treningsleir i Hamburg. Må bare nevne at Hamburg er en vidunderlig by, som har mye å by på, både med og uten Reeperbahn. Meg, Robin og Petter hadde det utrulig kjekt der nede, og me prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen. Mellom treningene såg me masse på DVD, og gikk kanskje ein tur ned til byn for å sjå oss litt omkring. Hamburgerne er et veldig hyggelig folkeslag, som er veldig enkelt å komme i kontakt med. Dirk Lange gjorde oppholdet utrulig bra ved å sette oss sammen med andre svømmere i gruppen hans.
 
I helgen så var vi på et stevne i Aachen av stor internasjonal karakter. Jeg svømte dritt på lørdagen, men greide å ta meg sammen på søndagen. På turen hjemover skulle en jente i teamet kjøre leiebilen, som var en VW Caravelle. Eg trur både eg og Petter ble litt redd når ho akselererte opp i 180 med bare ÈN hånd på rattet! Heldigvis sovnet me, og når vi våknet var vi framme i Hamburg.
 
Treningene der nede var harde og tøffe. Petter fikk gjennomgå mest, siden han hadde lengst program, men eg fulgte hakk i hèl eller nåke sånt.. Uansett så var det tøft, og rått, og megaharde treninger.Trur Dirk var fornøyd med oppholdet vårt også.
 
Personlig fikk eg en hel del ut av oppholdet. Petter viste meg hvordan du skal stå hvis du skal ta modell-bilder sånn som han gjorde i GIRLS, og Dirk viste med hvordan eg skulle trene styrke på flex-nivå.Fikk også terpet litt på tysken min, bare for Randi Brekkes skyld! Bare vent, kanskje eg blir kvitt fuglebrystet mitt ein vakker dag!
Maj og Hans Jacob var også nede noen dager. Takk for rådene Hans Jacob! Stig kom også ned den siste uken.
 
Det med kruttet var faktisk bare en spøk. Alle veit jo at hjulet var den første oppfinnelsen. Og dei om ikkje trur det er i alle fall naiv..
 
Denn war alles gut, aight?
 
Frieden Raus   


 


Kort rapport fra Høstleir på Beitostølen Nå har eg komt heim igjen fra Beitostølen,hvor vi var i høstferien. På denne leiren var vi sammen med BSC. Vi tilbrakte tilsammen 8 dager der oppe, fra lørdag til søndag uken etter. Det har vært mye trening, spesielt mye hard trening. Hadde mange harde serier. Tror til og med Gard ble litt utslittt etter hvert=). Når vi hadde fripass, gikk vi i skog og mark. Der grillet vi og hadde forskjellige aktiviteter. Hadde en joggetrening og, der vi løp 6 km. Jeg vant, et hårspredt forran Totti. Neste helg reiser eg, Robin, Petter og Maj til Hamburg for å trene med Dirk Lange i 2 uker. Det trur eg kommer til å bli bra. Reeperbanen: here we come!!!
 
Piiz out  


 


Litt om meg: Eg er ein ung gut frå Øygarden, som er ein sentral og ven plass utanfor Bergen. Berre 5 fattige mil. Kva gjer ein ikkje for symjing? Øygarden er ei øygruppe ute i havet. Her lærte eg meg å symje saman med bror min, Robin. Og ein gong var det ein mann ute i Øygarden med navnet Bjørn Soleng. Med seg hadde han ei nykkelknippe med symjara og blant desse var Thomas Sopp. Eg hugsar endå den dag i dag då eg gjekk bort til han med store auge og spurte etter autografen hans.   Så ein skjebnesvanger dag i 1995 måtte Øygarden Symjeklubb leggast ned, og for at eg skulle ha de kjekt med symjinga, måtte eg heilt inn til Loddefjord som er ein plass i Bergen. Her kjøyrde mor mi meg inn veka lång, heile 5,5 mil!! Og dette gjorde ho kvar dag dei neste 6 åra, heilt til den dagen eg byrja på vidaregåande. Då flytta eg inn på Laksevåg som er ein plass rett ved sida av Loddefjord og då kunne eg jo trene så mykje eg ville. Og siden den gong har eg trent litt, ikkje så utrulig masse, men nok.   I kvardagen høyre eg på mykje løye som blandt anna lyd i frå bilar, og ein sjeldan gong på litt musikk. Då likar eg å høyre på Rammstein, Blink 182 og masse anna som eg finn på internett saman med andre ting.   Dei filmane eg synast er alle best i heile verda er Gladiatoren og Rocky 4. Når eg ser dei så blir eg rett og slett litt galen i hovudet, eller som eg pleie seie: Litt sjuk i kulo. Det e så rått når Ivan Drago seie : «I must break you», og Rocky seie: «Go for it». Då blir eg iallefall sjuk i kulo, og har litt lyst å gjere litt skade.  


Langsiktige mål: Først å fremst ha det konge kult. Hvis ikkje eg hadde hatt det gøy med det eg gjer, så hadde eg aldri holdt på.Selfølgelig så er det av og til drit å ligge å plaske i et basseng, men når resultatene kommer så er det digg. Må meddele at det går en herlig følelse gjennom kroppen når du ser det Norske flagget blir heist opp i svømmerarenaen… sjøl om det bare var 2.plass.  


Mål for sesongen: Svømme fort på Nordsjø, NM JR, WC, Julesvøm, EM i Dublin og andre store stevner. Uten om det så skal eg ha det kjekt.  


Meritter: Vant 50 bryst på julesvøm 2002. 2.plass EM jr 2003, 100 bryst 1.plass NM langbane 2003, 100 bryst 2.plass NM langbane 2003, 50 bryst Norgesrekorder for junior på 50 og 100 bryst langbane, henholdvis 29.17 og 1.02.58.  


Litt om EM Junior 2003 i Glasgow: Fikk høre at eg mått skrive litt om EM jr, så her er det; EM var konge, rett og slett. Den følelsen eg hadde når flagget ble heist opp var heilt enorm. Trur faktisk eg hadde ein klump i halsen=). Men la oss ta det fra begynnelsen: Første dagen eg kom ned der så føltes det heilt greit liksom. Den heilt normale følelsen. Det var på mandagen. På torsdagen når eg hadde innsvømming hadde eg den samme følelsen, og tenkte at eg burde vært fornøyd dersom eg gjekk under 1.04.00. Så kom forsøket. Gjorde det eg alltid pleier å gjere. Holde hodet kaldt. Og det greide eg fint. Hadde maxi relaxie. Så svømte eg. Føltes greit liksom. Så såg eg opp på tavlen. Oi, hadde visst 1.02.8. Ganske bra tenkte eg då. Trudde ikkje mine egene øyner, eg måtte sjå på Thorbjørn og Stig og så peike på tavlen og deretter meg sjøl for å sikre meg. Det verste var at Stig hadde drømt om at eg skulle svømme på 1.02.82 og… og at det holdt til 3 plass…men sånn ville ikkje skjebnen ha det til:)   Så kom semifinalen. Konge det. Ledet jo den. Forsatt maxi relaxi og gjorde det samme løpet igjen.   Finale. Woho, hadde litt problemer med å sove dagen før, men det gikk seg til. Fekk faktisk drite-sjokk om natten, så eg måtte jo opp for å drite hvert tiende minutt. Men det brydde ikkje meg nåke. Kan jo ikkje skylde på nåke så patetisk som drite-sjokk. Innsvømmingen føltes normal og eg var fit for fight. Var litt meir nervøs no enn i semien og i forsøket.   Løpet var greit det. Litt seint ute. Splitt på 29.9 og tilbake på 32,5. Supertid tilbake. Så fikk eg 2.plass. Konge det. Deilig å vite at eg fikk det til!!! Resten av EM gikk knusebra det og. Perset på 50 og 200 bryst. Kan ikkje forlange mer enn det. Tok ny jr rekord på 50 bryst og 29.1. 200 bryst glapp unna med et halvt sekund. Kan ikkje være misfornøyd med det. Regner med at Alf-Ole tar den:)  


 


        Alexander Dale Oen under NM langbane på Hamar i juli 2003.


 


  


 


 


 


 


Alexander Dale Oen og Sara Nordenstam fra Lambertseter SK vant Kongepokalene under langbane NM i juli 2004.


 

  

 


Alex og Sara Nordenstam fra Lambertseter SK vant Kongepokalene under langbane NM i juli 2004.


 


 


 


 


Trio fra Vestkantsvømmerne; Henriette Brekke, Stig Leganger-Hansen (trener) og Alexander Dale Oen.


 


 


  


 


Stig Leganger-Hansen fikk utmerkelsen «årets trener 2004» under NM langbane i Oslo i juli 2004 – Stig er Alexander sin trener i Vestkantsvømmerne.


 


 


Internettnyheter om Alex
Oen, et norsk OL-håp (BT 10/5)
Ny norgesrekord på 100 bryst (NrK 10/5)
Norsk rekord – men ingen finaleplass (Romerikes Blad 10/5)
En tidel fra EM-finale (BT 10/5)
Alex utslått – men truleg til OL (VestNytt 11/5)  
Oen til OL (BT 22/6)
– Historisk kongepokal for Oen – Bergens Tidende 12/07/04
– Oen fosser mot OL – NRK Hordaland 21/07/04
– OL-presentasjon av Alexander – TV2/Nettavisen 04/08/04
– OL-presentasjon av Alexander – VG.no august/04
– Jeg får vel min lønn i himmelen – Dagsavisen 12/08/04
– Lillegutt & storegutt – Siste.no 12/08/04
– Sveisen OL-debutant – Bergens Tidende 12/08/04
– Sveisen Norsk OL-debutant – VG 12/08/04
– Hårfin slappfisk – Siste.no 13/08/04
Litt om meg:
Eg er ein ung gut frå Øygarden, som er ein sentral og ven plass utanfor Bergen. Berre 5 fattige mil. Kva gjer ein ikkje for symjing? Øygarden er ei øygruppe ute i havet. Her lærte eg meg å symje saman med bror min, Robin. Og ein gong var det ein mann ute i Øygarden med navnet Bjørn Soleng. Med seg hadde han ei nykkelknippe med symjara og blant desse var Thomas Sopp. Eg hugsar endå den dag i dag då eg gjekk bort til han med store auge og spurte etter autografen hans.   Så ein skjebnesvanger dag i 1995 måtte Øygarden Symjeklubb leggast ned, og for at eg skulle ha de kjekt med symjinga, måtte eg heilt inn til Loddefjord som er ein plass i Bergen. Her kjøyrde mor mi meg inn veka lång, heile 5,5 mil!! Og dette gjorde ho kvar dag dei neste 6 åra, heilt til den dagen eg byrja på vidaregåande. Då flytta eg inn på Laksevåg som er ein plass rett ved sida av Loddefjord og då kunne eg jo trene så mykje eg ville. Og siden den gong har eg trent litt, ikkje så utrulig masse, men nok.   I kvardagen høyre eg på mykje løye som blandt anna lyd i frå bilar, og ein sjeldan gong på litt musikk. Då likar eg å høyre på Rammstein, Blink 182 og masse anna som eg finn på internett saman med andre ting.   Dei filmane eg synast er alle best i heile verda er Gladiatoren og Rocky 4. Når eg ser dei så blir eg rett og slett litt galen i hovudet, eller som eg pleie seie: Litt sjuk i kulo. Det e så rått når Ivan Drago seie : «I must break you», og Rocky seie: «Go for it». Då blir eg iallefall sjuk i kulo, og har litt lyst å gjere litt skade.

Langsiktige mål:
Først å fremst ha det konge kult. Hvis ikkje eg hadde hatt det gøy med det eg gjer, så hadde eg aldri holdt på.Selfølgelig så er det av og til drit å ligge å plaske i et basseng, men når resultatene kommer så er det digg. Må meddele at det går en herlig følelse gjennom kroppen når du ser det Norske flagget blir heist opp i svømmerarenaen… sjøl om det bare var 2.plass.

Mål for sesongen:
Svømme fort på Nordsjø, NM JR, WC, Julesvøm, EM i Dublin og andre store stevner. Uten om det så skal eg ha det kjekt.   

X