go up

  


Aleksander Hetland
26.12.1982
Bærumsvømmerne
Trener: Sondre Solberg
– – – – – – – – – – – – – – – –

Update (ny 21/03/06)
Naa er jeg godt i gang med mitt andre semster paa SMU som ligger i Dallas Texas. Foerst maa jeg si at jeg trives veldig bra og at jeg er glad for at jeg tok risken det innebar aa komme over hit. Hovedforskjellen slik jeg ser det, er at her er det utrolig mye lettere aa kombinere studiene med svoemminga. For foerste gang foeler jeg at jeg kan satse 100% paa begge deler. (det vil si at jeg gjør skole ordentlig for en gangs skyld). Sportslig sett er treningen ganske lik det vi gjorde hjemme. Vi har mye landtrening og det er stort fokus paa kvalitet og rask svømming i vannet. Ellers er det et veldig bra apparat rundt oss med fysio, leger, styrke coacher mm. som alle er til vaar disposisjon hele tiden.
Akkurat naa er laget ranka nr 16 av alle collegelagene i USA men vi satser paa aa komme topp 10 til NCAA (hoved stevnet for college svoemming i USA) Der gaar det veldig raskt for seg men det gaar altsaa paa yards. Forrige gang det ble arrangert paa meter, i 2004, ble det satt latterlig mange verdensrekorder bl.a 50, 100 fri 100 fly, 100 rygg 200 rygg og saa aa si alle stafetter. Ser også bra ut fremover og vi får inn mange bra folk neste år også bl.a. Pontus Renholm (beste svenske ryggsvømmeren).

Ellers er består hverdagen av trening og skole mens helgene går stor sett ut
på å sjekke damer med varierende hell.. hehe

Gleder meg uansett til VM og satser som alltid på å perse meg bra og med det få noen bra resultater..Heisann! Her kommer en liten oppdatering før NM (ny 21/02/05)
 
Høst sesongen min gikk rimelig på skinner da jeg nådde de aller fleste målene jeg hadde satt meg. Først var det jo VM som plasseringsmessig gikk over all forventning (står mer om det lenger nede på sia).
Etter VM sto EM i desember på menyen. Der svømte jeg ganske ok og fikk med meg nok en internajsonal finale + en rekordforbedring på 50 bryst. Det som var litt synd på EM var at jeg klarte å misse finalen på 100im med 1 hundredel!!
Jeg var nok litt for selvsikker på at jeg skulle få den finalen og tok derfor en risk med å svømme 50 bryst semien rett før semien på 100 medley med resultatet at jeg glapp ut av finalen med lavest mulig margin,.
Men men sånn kan det gå,. Uansett sesongen under ett var en opptur for meg og viser at jeg er på rett kjøl.

Denne sesongen er jo fortsatt ganske ung og jeg har ikke lada ordentlig opp til noen stevner ennå. Allikevel føler jeg at formen er bedre enn noen sinne og gleder meg derfor virkelig til NM hvor jeg spår hurtigsvømming fra min side iallfall!
Vi kom jo nettopp hjem fra Las Palmas hvor treningen for de aller fleste gikk veldig bra og jeg tror dere kan vente dere noen thrillere av noen løp i NM samt flere nye rekorder.. Utenom bra trening bydde leiren på uvanlig god restitusjon som dårlig vær og lite med soling skal få æren for! Det ble mest soving og X-box spilling på dagene, så selv om vi ikke fikk noe særlig farge så fikk vi iallfall hvilt oss bra mellom passene..

Da sees vi til NM,. watch out!!!

Noen bilder fra Las Palmas (ny 21/02/05)


 


 


  


Etter VM kortbane i Indianapolis (ny 14/10/04)

Hei.
Sitter nå stuptrøtt etter lite soving, lite spising og myyyyye flying. Allikevel sitter jeg med en veldig god følelse etter langhelgen i USA. VM gikk altså kjempebra!

Gikk inn i mesterskapet med et mål om å svømme en finale samt sette noen norske rekorder. Alt i alt ble det 5 rekorder + 2 finaler, så sånn settt var det nok bedre enn jeg hadde håpet. Særlig å slå inn til en 4.plass i finalen på 100 medley var helt rått!
Det jeg kanskje er mest fornøyd med er at jeg klarte å være på mitt beste og heve meg når det virkelig gjaldt. Tidligere når jeg har svømt i finale-sekvensen i et internasjonalt mesterskap har jeg ikke klart å heve meg fra forsøkene. Det klarte jeg nå og det gir meg trygghet i at det jeg gjør funker. Ikke bare i treningen til vanlig, men også i rutinene på stevnet.

Til slutt vil jeg bare si takk for all støtten og oppmerksomheten jeg har fått i forbindelse med dette stevnet. Det har virkelig vært kongebra! Tunga-ut-av-munnen-bilde i VG og stunt-film-klippene i  Dagbladet tar kaka!!! hehe,. sees utover høsten… nå er det EM som gjelder!

– – – – – – – – – – – – – – – –


09/10/2004
Se artikkel om Aleksander i bladet Norsk Svømming nr 2/2004– – – – – – – – – – – – – – – –03/10/2004
Høsten 2004 og før VM kortbane Indianapolis, USA

Føler at formen er ganske bra inne nå. gleder meg til å komme bort, se hallen og få de obligatoriske «mesterskapsfrysningene» når jeg står og ser på bassenget for første gang.

Denne høsten har gått bra i forhold til planen. Jeg har gjennomført 98,5% av det planlagte og også nådd målsetningene på Thisted cup som var formtesten før VM. Thisted gikk bra med perser på 100 og 50 bryst: (1.00,89 og 28,07) samt bra tider på 100 og 200im med: 55,9 og 2.02,3. Så med litt ekstra nedtrapping den siste uka nå tror jeg at formen skal være der den skal være!!

Målene der nede blir selvfølgelig å perse bra på alt og med full klaff bør jeg klare å sette norske rekorder i alt det jeg svømmer (4øvelser: 100,200im + 50,100br). Plasseringer er vanskelig å forutse, (har ikke sett noen lister ennå) men har nok best sjans på 100im til å avansere. Håper jeg iallfall får sjansen til å svømme i finale-passet på en øvelse.

Til slutt vil jeg bare si at det blir superfett! Selv om vi er en liten tropp (3stk. inkl. trener) skal vi være slagkraftige. Har ikke tenkt til å dra helt til USA for å stå med lua i hånda og skjegget i postkassa for å si det sånn!!

Heia Norge!

– – – – – – – – – – – – – – – –

Om meg:
Hei, jeg heter Alex. Jeg bor i Bærum hvor jeg svømmer for min eminente klubb: Bærumssvømmerne. Jeg har drevet med svømming siden jeg var ca. 6 år, men begynte ikke å trene ordentlig før jeg var 8år og flyttet til California. Der borte var det mer konkurranser og trening for de små, og det gjorde at svømminga ble mye mer spennende og interessant. Utenom svømming så drev jeg også med ishockey og tennis en periode, men det ble etterhvert til bare svømming da jeg klarte å miste alt ishockeyutstyret! Jeg kom hjem fra USA da jeg var 11 år og begynte i Bærum. Jeg byttet etterhvert Asker SK, da Bærum ikke hadde noen trener, og trente under Øyvind Røsland til jeg begynte på NTG. På NTG var Johan Björkegren treneren min i 3 år, til jeg gikk ut og byttet tilbake til Bærumsvømmerene. Nå trener jeg med Sondre Solberg som har et kanon treningsopplegg som jeg er kjempefornøyd med.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


  


 


 

X