go up

Tekst og bilder: Jens Johan OrningI gutteklassen stilte det fem lag; Sverige, Danmark, Litauen, Finland og Norge. I jenteklassen stilte Norge, samt to svenske lag.

De norske jentene begynte bra og ledet kampen mot Sverige 2 med fire mål, men stoppet opp mot slutten og kampen endte uavgjort. I kampen mot Sverige 1 ble de norske jentene overkjørt og tapte med 15 mål. I den siste kampen mot Sverige 2, viste jentene muskler og knuste svenskene 16-3. Dessverre var det kun åtte jenter på det norske laget og under store deler av de tre kampene var Norge uten innbyttere på grunn av skade, mens motstanderen hadde seks ekstra spillere å bytte inn.

Selv om det er et stykke til de beste guttene i norden, spilte vi i perioder jevnt med både Danmark og Finland. I kampen mot Danmark spilte de norske guttene jevnt med danskene i nesten halve kampen. Noe svakere kondisjon og manglende tekniske ferdigheter samt mindre kamptrening gjorde at de rød/hvite til slutt dro seieren i land. Kampen mot Finland viste at vi kan når vi har krefter og vilje til å kjempe. Kampen var jevn, men endte med finsk to-målsseier. Dessverre ble også både Sverige og Litauen for sterke for Norge. Den norske målvakten Magnus Førre fra Stavanger fremsto som en av mesterskapets beste spillere.

Litauen slo Finland i bronsefinalen, mens Sverige ble nordiske mestre ved å slå Danmark i en tett, hard og spennende finale med sifrene 11-10. Det ble totalt gitt 26 utvisninger under kampen! Norge var representert i finalen med internasjonal dommer Jens Johan Orning.

Norske resultater:

Jenter 91:
Sverige 2 – Norge 9- 9
Sverige 1 – Norge 19- 4
Sverige 2 – Norge 3-16

I to ekstrakamper mot Sverige gutter 95 tapte de norske jentene 23-2.

Gutter 93:
Norge – Danmark 6-19
Norge – Finland 5-7
Sverige – Norge 21-4
Norge – Litauen 5-15

I en ekstrakamp mellom Sverige 95 og Norge 93, vant svenskene 6-4.

De norske laget besto av spillere fra LRK, Namsos, Nordby og Stavanger:

Jenter 91: Olga Bellos, Betina Bakken, Ingerid Oliversen, Elisabeth Berntsen, Helene Bellos, Anna Knutsen, Ingrid Ingsen og Maria Bergfjord.

Trenere/Ledere var Mats Albins, Silje L. Hunskår og Thomas Bellos.

Gutter 93: Magnus Førre, Martin Fossland, Øivind Moe, Carl Christian Rudolph, Alexander Ugland, Sebastian Parelius, Eirik Albins, Marius Strømme, Emil Berntsen, Henrik Larsen, Mads Haugli Nyhus, Eirik Rosnes Hansen, Thomas Bratteli, Andreas Kvernland og Eirik Omarhaug

Trenere/ledere var Tom Albins og René Buchhave.


 


 
Norge jenter 91


 


  


Norge gutter 93


 


  


Helene Bellos fyrer av et skudd.


 


  


Keeper Magnus Førre (rød hette) var Norges store spiller.


 


 


 

28.-29. november ble Nordisk Mesterskap i vannpolo for juniorer arrangert i Eriksdalsbadet i Stockholm. Det norske spillerne bet godt fra seg, og viste at vi nærmer oss de andre nordiske landene.

X