go up

 Amund Gismervik på 10m
I EMs første herreøvelse glapp det på ett stup for Espen Gilje Bergslien og dermed glapp den norske finalesjansen på 1 meteren også. Amund som hadde priortert 10m stupte greit og snek seg til slutt foran Espen på en 15 plass.

Eirik Valheim som viste storform på 3m i forkant av konkurransen var uheldig og fikk et kraftig overtråkk med resultat kraftig forstuet ankel dagen før 3m individuelt. Han forsøkte tappert oppvarming til 3 meteren, men måtte kaste inn håndkleet da det ikke gikk å satse på en fot han nesten ikke kunne gå på. Også 3m synkronstup med broder Espen dagen etter gikk fløyten pga. ankelen, og med det nok en klar finalemulighet til Norge (de tok som kjent 5 plass i EM 2011).

Espen Valheim stupte inledningsvis en OK 3m og en ante en mulig finale, men så gikk han på en miss og snipp, snapp… ute. Uhellenes tid var desverre ikke over for dagen før 10 meteren forstuet Espen en tommel i en gjennomkjøring. Espen bet imidlertid smerten i seg og stupte forsøket, men litt preget av uhellet med tommelen gikk det ikke til finale selv om han var i nærheten av finalesjiktet underveis.

Til EM 2012 hadde Norge for første gang på mange år et 4 mans lag der samtlige på en litt god dag kunne gå til finale og vi hadde begrunnede forhåpninger om gode finaleplasseringer ut fra vårens resultater. Men konkrransen er hard og marginene som kjent små. Oppsummert var de siste års beste norske stuper Amund Gismervik igjen lyspunktet i et EM der det mye pga. skadeuhellene til tvillingen Valheim totalt sett gikk dårligere enn forventet.

Alle resultater fra EM stup 2012 finner du her.


 


 


-trykk på bildene for større versjoner-Espen Valheim 3m


 


 Espen Gilje Bergslien på 1m


 Amund Gismervik på 10m
Amund Gismervik på 10m


 


 


  


 


 


 

Amund Gismervik infridde på 10 meter siste dag av EM stup 2012. I forsøket lå han inledningsvis på 3. og 4. plass etter super stuping med “rippe” nedslag. Vi ante ny norsk rekord – for Amund var virkelig i slaget. I fjerdestupet, 3,5 mollis, ble det imidlertid stormiss da han ikke fikk god nok fart i rotasjonen til å få satt nedslaget. Der glapp en ny norsk rekord og en “topp 5” plassering. For Amund hentet seg fint inn og de to siste i 6-stupserien satt meget bra og han stupte seg opp til flott 9. plass og finale. I finalen ble det dessverre litt mer variert kvalitet og han endte sist blant de 12. I et EM der de norske gutta var forfulgt av uhell var likevel Amunds 10m et etterlengtet og godt lyspunkt.

X