go up

Dopinglista er oppdatert med 11 nye legemidler som nå er tillatt for salg i Norge:
Albuminativ, Evista, Fareston, Human albumin, Octaplas, Rapifen, Somavert, Sufenta, Synacthen, Ultiva og Venofundin

Den oppdaterte dopinglisten finnes alltid på www.anti-doping.no/t2.asp?p=50301

Albuminativ og Human albumin – brukes til behandling av sjokktilstander pga lavt blodvolum der annen terapi er utilstrekkelig. Benyttes også ved tilstander med lav albumin pga akutt eller langvarig albumintap.
Fareston – antiøstrogen som brukes som førstelinje hormonbehandling  av hormonavhengig, metastaserende brystkreft hos kvinner etter overgangnsalderen.
Evista – antiøstrogen til behandling og forebyggelse av benskjørhet (osteoporose) hos kvinner etter overgangsalderen.
Synacthen – brukes til stimulering av binyrebarken for å teste funksjonen av denne i diagnostisk øyemed. Øker da kortisolproduksjon.
Octaplas – humant koagulasjonsaktivt plasma til bruk ved koagulasjonsdefekter, ved overdosering av warfarin (Marevan) og andre perorale blodfortynnende midler (vitamin K antagonister)
Rapifen, Sufenta og Ultiva – sterktvirkende smertestillende midler som brukes i forbindelse med kirurgiske og diagnostiske inngrep. Beslektet med fentanyl.
Venofundin – behandling og forebygging av hypovolemi (lavt blodvolum) og sjokk.
Somavert – behandling av akromegali (for mye veksthormon)


 


 

 

 


 


 

Dopinglisten inneholder legemidler som selges i Norge og som ikke er tillatt benyttet for utøvere. Dopinglisten er nå oppdatert – og du finner den til enhver tid oppdaterte lista på Antidoping Norge sine internettsider. Se også våre sider om antidoping.

X