go up

 

Open Water er svømming ut i åpent vann, som sjøen, innsjøer og elver. Open Water blir mer og mer populært, også i Norge hvor temperaturen kan være småkjølig selv på sommeren. Man ser stadig flere som svømmer ute i havet og innsjøer, og det finnes flere og flere arrangementer i regi svømmeklubber. I våre naboland har Open Water kommet enda lengre, og Vannsbrosim i Sverige (www.vansbrosimningen.se)  har blitt en av verdens største svømmearrangementer med godt over 10 000 deltakere.

Open Water – noe for deg?
Open Water svømming er for alle som kan svømme. Du kan være mosjonist eller du kan være aktiv. Kanskje Open Water er noe for deg?                                                                         

Open Water arrangementer

Det finnes noen spennende svømme-arrangementer for aktive svømmere, nybegynnere eller mosjonister. Distansene kan variere fra 100 meter og oppover til 10 000 meter. Arrangementene kan være tilrettelagt for barn og unge og/eller voksne. Man kan også tilrettelegge for stafetter og lignende. 

Se artikkelen om de ulike Open Water arrangementene som arrangeres – klikk på “arrangementer“. Hold deg også oppdatert via facebook-gruppen “norsk open water” 

Har dere arrangementer som bør være med på listen?

Kontakt oss – cathrine@svomming.no

Open Water – i klubb
Det er muligheter for å gjennomføre treninger eller klubbaktiviteter i open water, slik som Wet Card.  Flere klubber har treningsgrupper som trener ute, både for barn, ungdom og voksne. Det er også mye uformelle klubbarrangementer som kan holdes ute, for eksempel et klubbstevne. Det kan være kjekt å bytte ut svømmehallen med å svømme ut noen ganger.

Flere og flere klubber har offisielle Open Water arrangementer. Open Water svømming kommer til å vokse i fremtiden. De klubbene som tenker at det kan være aktuelt bør begynne med strategiplaner for å realisere arrangementet, før noen andre gjør det.

Open Water opplæring – Wet Card

Wet Card – ferdighetsmerke i Open Water. Wet Card er for alle aktive svømmere i ung alder til mosjonssvømmere og triatleter i voksen alder, som ønsker mer kunnskap om Open Water svømming og teknikk. Hensikten med kurset er å gjøre deltageren tryggere på å svømme ute i åpent vann. Deltagerne skal bli kjent med Open water svømming til mosjon, trening og konkurranse. Etter endt kurs skal deltagere ha kjennskap til relevante sikkerhetsaspekter i Open Water slik at utesvømming foregår trygt og sikkert for både seg selv og treningskamerater.

 

Våtdrakt

Billige våtdrakter til noen hundrelapper egner seg ikke særlig til svømming utendørs. De kan være greie til bading og lek i vann, men kjøper du de til svømming er det en sjanse for at du ikke blir fult så fornøyd. Mange sportsbutikker selger våtdrakter eller bestill gjennom Klubben: www.klubben.no.

 

Open Water vettregler

Sikkerhet skal prioriteres. NSF har utarbeidet 9 open water vettregler det er viktig å huske på når du skal svømme ute. Les dem her.

 

Open Water utdanning

Instruktørkrus Wet Card – etterutdanningsmodul til Trener 1 svømming. Gir deltageren kompetanse til å holde Wet Card kurs.

 

 

 

 

X