go up

Landsstevnehelga startet opp fredag 26. september med kurs for utøvere og trenere/ledere. Før kursstart kom vår bronsjemedaljevinner, Sara Nordenstam, på et svært så populært besøk.


 


Kurs


Tema for utøvernes kurs var holdninger til trening og kosthold. Silje Bakke fra Akershus idrettskrets lærte utøverne om hvilke faktorer som kan påvirke prestasjonene i bassenget, hvordan en bør trene og viktigheten av et sunt og variert kosthold. 


 


Kurs for utøverne:


Hvordan bli god – om trening og treningsplanlegging


Kosthold


 


Trude Halvorsen og Bjørn Harald Olstad ledet sekvensen for trenere og ledere. Hva og hvordan en bør trene var et av tema her. 


 


Rekruttstevne


Rekruttstevnet har blitt et godt og populært alternativ for de som ikke har kvalifsiert seg til å være med på selve Landsstevnet. I år noterte vi en gledelig deltakerrekord – 21 utøvere stilte til start og flere av disse kvalifiserte seg til Landsstevnet. Av deltakerne var det mange som har vært med i flere år, men i år var det også mange unge, lovende utøvere med. Det lover godt for fremtiden! 


 


Landsstevne


33 utøvere fra 15 klubber stilte til start på årets Landsstevne og vi noterte mange gode resultater, flere personlige rekorder og ikke minst svært så fornøyde utøvere. Som på Rekruttstevnet var det mange gjengangere, men også flere utøvere som var med på sitt første, men definitivt ikke siste svømmestevne! Det er flott!. 


 


En av de som har vært med på Landstevnet flest ganger er Jonny Mikalsen fra Sandnes og Gjesdal. Hele 18 ganger har han stilt til start. Roy Hadland fra Egersund SK har også deltatt mange ganger og begge har lovet å være med også til neste år.


 


Årets stevne var som nevnt det 25. i rekken. Det første Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede ble arrangert av Egersund Svømmeklubb i 1984. Egersund SK var også med på årets stevne med 5 deltakere, mens Stegaberg IL, i år som i fjor, var største klubb med 7 deltakere.


 


Resultster fra Landsstevnet 2008 finner du her.


 Rona Hjelmstad(til venstre) fra Skjetten Svømming debuterte i Landsstevne med 3 sølvmedaljer. Her fra 50 m rygg, der Hanne Farestvedt fra Åstveit vant og Liv Hvidsten kom på 3. plass.


 


 


 


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Helene Romslo fra Egersund debuterte i


Landsstevnet med gull på 50 m bryst i klasse CB.


 


Flere bilder fra Landstevnet kommer snart på hjemmesiden til Lambertseter Svømmeklubb.


 


 


 


 


 


Årets Landsstevne i svømming, det 25. i rekken, ble i helgen arrangert på Lambertseter. Det ble ei helg med olympisk start, mange gode resultater og ikke minst mye ekte idrettsglede.


 

X