go up

Beste klubb-konkurransen;
Fra 2007 vil de funksjonshemmede utøverne være med å telle i poengkonkurransen som kårer årets beste klubb. For de funksjonshemmede vil det gis ut poeng tilsvarende det antallet som deltar i finalen. Er det 5 med i en finale på kortbane NM vil vinneren for eksempel få 5 poeng og er det 3 med i en finale på langbane NM vil vinneren maks få 3 poeng. Er det fulle finaler vil det deles ut poeng som for de funksjonsfriske.Kvalifiseringskrav til Junior- og Senior NM;
Nytt av året er at det nå også vil være kvalifiseringskrav for funksjonshemmede utøvere til Junior NM. Som for Senior NM er disse kravene 150% av verdensrekorden på de ulike distansene i de ulike klassene. Oppdaterte krav for 2007 finner du her.


 


Premieringsmodell;
Vi skulle gjerne hatt en modell for premiering som var ny av året også. Vi har nemlig lenge forsøkt å finne en modell, som kan gjelde for alle de 15 klassene for funksjonshemmede, som er mer rettferdig enn den Australske modellen vi bruker i dag. Dette har vi ikke funnet og har derfor valgt å fortsette med den modellen alle er kjent med.
Hvis noen har noen gode forslag til en endring, som blir mer rettferdig for alle uten at den blir for komplisert, taes dette i mot med takk.


 


  


 


 


 


 

Fra 2007 har Svømmeutvalget og Forbundsstyret bestemt at vi skal gå enda et skritt videre i forhold til å integrere de funksjonshemmede utøverne i vår konkurransestruktur:
De funksjonshemmede utøverne vil derfor fra denne sesongen være med å telle i “Beste klubb-konkurransen” og det er krav  for de funksjonshemmede utøverne også til Junior NM. Du finner mer detaljer om disse tingene samt krav og premieringsmodell under “Les mer”.

X