go up100m bryst herrer

Alexander Dale Oen åpnet på 29,07 i ettermiddagens finale, og han hadde spesifikke arbeidsoppgaver i forhold til å holde en frekvens på 52-54. Han gjennomførte løpet riktig teknisk og forbedret altså tida si fra Canet, så det var et godt løp av Vestkantsvømmeren.

Kosuke Kitajima fra Japan (sølvmedalje på distansen i VM) vant med tiden 1.00,98 og Brenton Rickard fra Australia (bronsemedalje på distansen i VM) kom på andreplass med 1.01,31.


 100m bryst damer

Landslagssjef Petter Løvberg er også strålende fornøyd med Anne-Mari Gulbrandsen. Bærumsvømmeren hadde riktig frekvens, og fin rytme og flyt i svømmingen sin. Hun slo medaljevinnere på distansen fra Melbourne, og har senket tiden sin i hvert løp hun gjør.


 


Tara Kirk vant klart med tiden 1.07,37. Tarmee White og Jade Edminstone, begge fra Australia, tok sølv og bronse med henholdsvis 1.08,34 og 1.08,99.


 


 


100m fri damer
Henriette Brekke var i aksjon på B-finale på 100m fri, og kom på en fin 2. plass med tiden 57,49 – noe som er knappe tre tideler fra norsk juniorrekord. Henriette hadde en litt lavere frekvens og lå litt dypere i vannet enn man håpet på, og Petter Løvberg tror at hun har kapasitet til å svømme enda raskere på distansen. Vestkantsvømmeren forbedret seg med 22 hundredeler fra formiddagens forsøk.


 


 


Sykdom i den norske troppen
Det har vært mye sykdom i den norske troppen, og Elin Slaatmo måtte dessverre melde avbud til B-finale på 400m fri etter å ha blitt sjuk (oppkast) som den sjette av de ti norske svømmerne.


 Monaco neste for Alexander og Anne-Mari
Mare Nostrum avsluttes med to dagers svømming i Monaco lørdag 16. og søndag 17. juni. Alexander Dale Oen og Anne-Mari Gulbrandsen, samt trener Stig Leganger-Hansen reiser nå videre for å delta der, mens de øvrige 8 svømmerne i den norske troppen reiser hjem.
Det blir spennende å se om både Alexander og Anne-Mari klarer å fortsette den fine trenden med å svømme enda raskere også i Monaco – de har i hvert fall økt selvtillit etter dagens resultater i Barcelona.


 


 


Mare Nostrum
Mare Nostrum samler hvert år mange av de beste utøverne i Europa samt en og annen topp fra de andre kontinentene. Siden VM langbane gikk i mars i Melbourne, og det ikke finnes internasjonale mesterskap på kalenderen i sommer, velger nå enda flere av verdens beste svømmere å stille i Mare Nostrum. Blant annet mangler kun amerikanske Brendan Hansen fra VM-finalen på 100 bryst der vår Alexander Dale Oen ble nummer åtte.
Se www.marenostrumswim.com for resultater.


 


 


Kontaktperson
Sportssjef Petter Løvberg kan treffes på telefon 9706 0795 for kommentarer.


   


 


 


 

Både Alexander Dale Oen og Anne-Mari Gulbrandsen innfridde på finalene i ettermiddag i Barcelona. I Canet for fire dager siden svømte Alexander inn til bronsemedalje på 100m bryst, og det gjentok han i ettermiddag. Dagens tid 1.01,52 er 23 hundredeler bedre enn i Frankrike, og det var kun sølv- og bronsemedaljørene fra VM i Melbourne som var foran ham på resultatlisten. Anne-Mari svømte også bra i sin finale på 100m bryst, og fikk en fin 4. plass med tiden 1.10,57. Hun har forbedret tidene sine med nesten to sekunder fra stevnet i Canet, og det lover bra foran de to siste konkurransedagene i Mare Nostrum, som finner sted i Monaco førstkommende lørdag og søndag.

X