go up

Tre norske finaler
Norge har dermed tre finaler i ettermiddagens finalesekvens. Elisabeth Jarland svømte en sterk 200 bryst der hun åpnet vesentlig raskere enn da hun for en måned siden satt norsk rekord på øvelsen. Sluttiden ble litt over pers men det holdt til både finale og krav til VM kortbane som går senere i sesongen. 
På 4×50 fri ble det norske jentelaget historisk da de for første gang svømte seg til finale i et europeisk kortbanemesterskap. Tiden 1.41,45 er også norsk bestenotering på øvelsen. 
I tillegg til disse to finalene skal Alexander Dale Oen svømme finale på 100 bryst. Alexander som satt nordisk rekord med 59,05 i forsøkene, ligger på en femteplass etter semifinalene i går.  

Snudde tung start til noe positivt
Gard Kvale hadde en tung start på EM da han gikk to sekunder over personlig rekord på 200 medley. I dag snudde han skuffelsen til noe positivt da han slo sin egen gamle norgesrekord på 400 medley med over et sekund. Ny norsk rekord er 4.17,14.
Også Elisabeth Jarland åpnet EM litt dårligere enn hun håpet på med en 200 medley over to sekunder bak personlig rekord. Dagens 200 bryst viste at hun er i bra form og vi gleder oss til å se henne i finalen i kveld.

To under VM krav
Nevnte Jarland svømte under VM kravet på 200 bryst med sine 2.26,57. Også Anne-Mari Gulbrandsen svømte under VM kravet på denne øvelsen da hun gjorde 2.28,06 i dagens forsøk.

God stemning i optimistisk gjeng
Sportssjef Petter Løvberg rapporterer om meget god stemning i den norske troppen og føler at optimismen som rådet i forkant av mesterskapet var berettiget. Med tre norske finaler så langt ser det lyst ut også med tanke på å nå målet som er totalt fem finaler.

Norske finaler i kveld
Finalesekvensen starter klokken 17:00
17:41 – 200m bryst damer med Elisabeth Jarland
17:48 – 100m bryst herrer med Alexander Dale Oen
19:03 – 4x50m fri damer med Lise Fadnes, Henriette Brekke, Maj Hillesund og Iwonka Vik

For mer informasjon og alle resultater se våre EM-sider


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Det norske laget fortsetter å svømme fort under EM kortbane i Trieste. I dag startet Gard Kvale dagen med sette norsk rekord på 400 medley med tiden 4.17,14. Deretter fulgte Elisabeth Jarland på 200 bryst og det norske jentelaget på 4×50 fri opp med å svømme seg til finaler på gode tider.  

X