go up

  


Til tross for et dårlig innslag satte altså Katharina Stiberg ny norsk seniorrekord på 50m butterfly, og kanskje klarer hun å forbedre rekorden ytterligere i kveldens finale.

Katharina har trent litt mindre etter EM, og det er tydelig at hun har overskudd og mye fart i kroppen. I tillegg til rekordløpet på 50m butterfly, så gjorde hun også en sterk 50m bryst – så det kan bli en spennende finale også der i ettermiddag.

Litt om kvledens finaler:
I finalesekvensen, som starter kl 17.00, blir det også spennende å følge kveldens første finale, herrenes 4×50 medleystafett. Vestkantsvømmerne var best i forsøkene, men kun fire hundredeler foran Bergenssvømmerne. Vestkantsvømmerne har jo tre VM-svømmere på laget men i og med at disse ikke har toppet formen til NM så kan andre lag gi dem en skikkelig fight.
IL Varg stiller også med et rutinert mannskap og er en seriøs utfordrer til de to Bergensklubbene.

På 400 fri har Hamar IL, som vant 4×100 fri i går, hele tre svømmere inne i finalen. Favoritten Gard Kvale kvalet seg inn med femte beste tid, bak Hamartioen Lasse Hoel, Mikkel Brudvik Sanderud og Eirik Ravnan. 

Nevnte Stiberg har også beste tid fra forsøkene på 50 bryst der hun sikkert vil få en tøff fight fra VM-klare Anne-Mari Gulbrandsen. Terrie Millers norske rekord er på 31,47, så er det nevnt.

På 50 rygg for gutta kan det synes å stå mellom Børje Edvardsen fra IL Varg og Kim Torry Simmenes fra Vestkantsvømmerne, med juniorene Maxim Christensen (Vågsbygd) og Lars Andre Tolås (SSC/NTG) som utfordrere sammen med ringereven Per Osland (Bergensvømmerne).

På kvinnenes 200 medley ser det etter forsøkene meget jevnt ut, da det kun skiller snaue tre sekunder mellom de seks i finalen. Elise Utne (Narvik), og Karoline B. Sanderud (Hamar) var de to beste under formiddagen, tett fulgt av de to beste på 200 bryst i går, Anne-Mari Gulbrandsen (Bærumsvømmerne) og Sara Nordenstam (Lambertseter).

Herrenes 100 butterfly ser ut til å bli et klubboppgjør mellom Bergenssvømmernes Petter Solberg og Kim Henriksen med Tromsø’s Aleksander B. Skeltvedt som tøffeste utfordrer.

200 rygg for jenter ligger ann til å bli en fight mellom Ina Kristine Pedersen (Moss) og Margrete N. Ulvestad (Bergensvømmerne) med Karen Stødle (Team Stavanger) og landslagssvømmer Ingvild Snildal (Asker) som de to klareste utfordrerne.

På 200 bryst skal det i utgangspunktet ikke være noe problem for Alexander Dale Oen å ta hjem gullet. Mannen med bestetid etter forsøkene, Lars Erik Dæhli (Varg), kan forhåpentligvis gi Alex en god fight slik at han kan prestere et godt løp nå tre uker før VM i Melbourne.

50 butterfly for damer er tidligere omtalt og det mest spennende blir nok om Stiberg kan senke rekorden enda en gang.

På herrenes 4×200 fri må Hamar IL finne seg i å være favoritter i og med at de vant 4×100 fri i går med et lag bestående av svømmere som er betydelig sterkere på lengre fridistanser.
Bergensvømmerne og Bærumsvømmerne ser ut til å bli de hardeste konkurrentene.

Dagens siste øvelse er 4×100 fri for jenter. En stafett som ser ut til å være mye mer åpen enn herrenes 4×200. Bergenssvømmerne, IL Varg, Asker og Vestkantsvømmerne har alle sterke lag som kan gå helt til topps. Dette kan bli en flott fight som avslutning på dag to. 


Alt om NM finner du på vår NM-side.


 


  


 


 


 

18 år gamle Katharina Stiberg fra Bjerkvik Svømmeklubb satte ny norsk seniorrekord på 50m butterfly under formiddagens forsøk på NM kortbane med tiden 27,24. Mandal SKs Maj Hillesund hadde den gamle rekorden fra desember 2002 (27,33).

X