go up


Tekst: Jens Johan Orning
Foto: Privat 

Solveig har syv italienske mesterskap som keeper i aldersbestemte klasser og har spilt på det italienske juniorlandslaget siden 2004. I tillegg har hun ved to anledninger spilt på det italienske seniorlandslaget. Siden september i fjor har hun vært førstekeeper for laget til ”Varese Olona Nuoto”, som spiller i serie A1 (eliteserien). Laget trenes av den tidligere olympiske mesteren Manuela Zanchi.

Solveig er tatt ut som Italias keeper til sommerens juniorverdensmesterskap i Portugal og ryktene forteller at hun også kommer til å delta på seniorlandslaget i tiden som kommer, Ved siden av sin vannpolokarriere, gjør Solveig ferdig videregående skole nå i våres og planlegger å studere Psykologi på Universitetet fra høsten av, dersom ikke vannpoloen tar helt over.

Vi i norsk vannpolo ønsker Solveig lykke til og ønsker henne velkommen til Norge for å lære våre unge håpefulle et triks eller to. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Solveig Stasi (18) er keeper på det italienske juniorlandslaget i vannpolo. Ikke nok med det, Solveig er norsk! Hun har både norsk og italiensk statsborgerskap. Hennes besteforeldre utvandret fra Norge til Italia. Med norsk mor og italiensk far, har hun vært en av Italias (og Europas) beste kvinnelige vannpolospillere på juniorsiden de siste årene.

X