go up

Sara startet helgen med å slette en av de eldste norske rekordene da hun svømte inn til 4.48,46 på 400 medley. Katrine Bomstad hadde den gamle rekorden med 4.49,21 satt i 1984. Den gang var Sara knapt et år gammel.

Både på 200 medley og 200 bryst tok hun rekordene fra sin landslagsvenninne Anne-Mari Gulbrandsen. 200 medley gikk unna på 2.18,58, seks hundredeler bedre enn Gulbrandsens rekord fra NM langbane 2006.
Hennes 200 bryst, som var stevnets sterkeste prestasjon (912 poeng), gjorde hun på flotte 2.28,25, et drøyt sekund under tiden til Anne-Mari som også var fra NM i 2006.

Også Ingvild Snildal måtte jo selvfølgelig sette norsk rekord. Ikke abre har det blitt en vane at hun setter norske rekorder nesten hver gang hun svømmer et stevne, men hun har også satt norsk rekord på de fire siste utgavene av Speedo Langbanecup. I år ble det ny norsk rekord på 200 butterfly, der hun viste sterk svømming spesielt på den midterste delen av løpet og slo inn til 2.15,44. Katrine Bomstad hadde også den gamle rekorden her med 2.15,51 satt i 1984, fire år før Ingvild ble født. Nok en rekord som var på tide å slette altså.

Dagen etter stevnet på Frognerbadet, som forøvrig var et flott arrangement som ble badet i sol og god stemning, reiste Sara og Ingvild til Barcelona på leir sammen med resten av landslaget. Der skal de ligge frem til Mare Nostrum stevnene i Canet og Barcelona i neste uke. Disse stevnene er siste mulighet til å kvalifisere seg for OL i Beijing. Vi håper selvsagt flere av de norske svømmerne slår følge med Alexander Dale Oen til Kina senere i år.

Følgende svømmere er nå i Calella utenfor Barcelona på leir:
Anne-Mari Gulbrandsen, Bærumsvømmerne
Ingvild Snildal, Asker Svømmeklubb
Henriette Brekke, Vestkantsvømmerne
Henriette Martinsen, Trondhjem Svømme- og Livredningsklubb
Sara Nordenstam, Lambertseter Svømmeklubb
Aleksander Hetland, Bærumsvømmerne
Gard Kvale, Bergens Svømme Club

Trenere er Sondre Solberg og Kenneth Olsen

Alexander Dale Oen ligger ofr tiden på høydeleir i Sierra Nevada, Spania, sammen med trener Stig Leganger-Hansen og deler av landslaget for funksjonshemmede.


 


 


 

Sara Nordenstam har virkelig løftet seg siden det skuffende europamesterskapet i Eindhoven i mars. Under helgens Speedo Langbanecup på Frognerbadet i Oslo, i regi av Idrettslaget Varg, satt hun ny norsk rekord på 400 medley, 200 medley og 200 bryst. Alle tre på tider som gjør at hun nå for alvor har meldt seg på som aktuell til OL i Beijing senere i sommer.

X