go up

  
Fra v. HR-direktør i Nordea Stine Fjell, Solveig Gulbrandsen, Sara Nordenstam, Ida Abrahamsen og konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen. Foto: Geir Owe Fredheim/ Norges idrettsforbundTekst fra idrett.no:


 


HR-direktør i Nordea, Stine Fjell, ser frem til å få toppidrettsutøverne som kollegaer. Hun forteller at det det er en genuin positivitet i bankkonsernet rundt nyansettelsene.


– Det aller viktigste for oss er at vi ønsker å være en attraktiv arbeidsplass, men vi har også behov for å ha flinke mennesker. Jeg tror disse utøverne kan tilføre en annen type kompetanse enn det vi har fra før. Dessuten er de rollemodeller når det gjelder å sette seg mål, jobbe strukturert, planlegge, evaluere seg selv og ikke minst takle motgang, sier Stine Fjell.


 


Adeccos konsernsjef Anders Øwre-Johnsen er svært fornøyd med signeringen.


– Dette har gått veldig bra. Jeg vil si at vi har fått tak i profilerte utøvere som er vant til å prestere på et høyt nivå, sier Øwre-Johnsen.


Han håper flere bedrifter ser nytteverdien av å tilrettelegge for at toppidrettsutøvere får muligheten til å prøve seg i arbeidslivet.


– De som presterer i idretten vil også prestere godt på en arbeidsplass dersom de gis de rette rammevilkårene, sier Øwre-Johnsen.


 


 


 

Norges Idrettsforbunds samarbeidsavtale med Adecco gjør det mulig å bistå utøvere i sine karrierevalg og å tilby arbeidserfaring blant annet gjennom Olympiatoppens Traineeordning. 15. oktober signerte svømmer Sara Nordenstam, fotballspiller Solveig Gulbrandsen, kickboxer Ida Abrahamsen og skiskytter Nils-Erik Ulset en ettårs kontrakt med Nordea. Alle stillingene er skreddersydd slik at de klarer å kombinere videre satsing på toppidretten med jobb.

X