go up

Kveldens finalesekvens starter med 400 medley for herrer der Gard Kvale er favoritt foran landslagskollega Eirik Ravnan. Ronnie Anstensen er en outsider.


 


På 4×50 fri for damer stiller Vestkantsvømmerne som store favoritter etter at de på fredag knuste den norske rekorden på 4×100 fri. Den norske rekorden på 4×50 fri er 1.46,07 og Henriette Brekke & co. går nok for den vil vi tro.


 


Lasse Hoel fra Hamar og Sander Smørdal fra Bergenssvømmerne er favoritter på 200 fri for herrer der vi kanskje får se de begge gå under 1.50,00.


 


På damenes 200 butterfly er den norske rekordholderen Sara Nordenstam fra Lambertseter en liten favoritt foran fjorårets nummer en og to på øvelsen, Karoline B. Sanderud fra Hamar og Line Løvberg, Lambertseter. Sara hadde bestetid i forsøket men Karoline har vist veldig mye sterk svømming under NM og Line hadde beste flyetappe på 4×100 medley i går.


 


100 rygg for gutta er allerede nevnt. Se opp for tøff fight mellom Christensen, Tolås og Simmenes.


 


Henriette Brekke satt norsk juniorrekord på 100 fri på jentenes stafett på fredag og er derfor stor favoritt til gullet når øvelsen svømmes individuelt. Bak henne fighter i første rekke nylig junior EM-klare Victoria S. Løken fra Aalesund og Cecilie Johannessen fra Karmøy om sølvet. Henriettes rekord fra fredag lyder på 55,13.


 


50 fri for herrer blir nok jevn som alltid med gårsdagens vinner på 100 fri, Sander Smørdal, som favoritt foran VM-klare Robin Dale Oen.


 


De siste års mester på 100 bryst for damer, Anne-Mari Gulbrandsen, svømmer VM om tre uker. Hennes formtopp er derfor noen uker unna og dette vil nok gjerne gullgrossten i dette NM, Katharina Stiberg, utnytte til sin fordel. Det kan bli jvent om gullet mellom de to med Henriette Martinsen fra TSLK som en liten outsider.


 


100 medley for herrene kan virke som kveldens mest åpne finale. dobbelt sølvvinner i dette NM, Aleksander B. Skeltvedt fra Tromsø hadde bestetiden i forøket med 58,53, tett fulgt av Petter Solberg, Bergenssvømmerne og Jørgen Møllerop, Team Stavanger.


 


Siste øvelse i dette NM er den alltid like underholdende stafetten 4×100 medley for herrer. Denne gang med et kalrt favorittstempel til Vestkantsvømmerne, som med tre VM-svømmere og norsk rekord på 4×50 medley, bør være et hakk bedre enn resten av feltet. Men Bergenssvømmerne og IL Varg vil nok helt sikkert gi Oen og gjengen en skikkelig kamp.
Spennende blir det jo også å se hva Alexander kan gjøre på sin 100 bryst med flying start.


 


Finalene bgynner i dag klokken 16:00, altså en time tidligere enn de øvrige dagene.


 


 


 


 


 

Rekordskredet fortsetter i NM kortbane i Risenga svømmehall i Asker. Under forsøkene i dag var det Maxim Christensen fra Vågsbygd som stod frem og satt  ny norsk junior rekord på 100 rygg med tiden 57,41. I finalen i kveld vil han nok også få en bra fight fra VM-klare Kim Torry Simmenes og Lars Andre Tolås som satt norsk juniorrekord på den doble distansen torsdag.

X