go up

  


 


De siste årene har Bergensvømmerne blitt klart beste klubb på kortbanemesterskapet, og de stiller med flest svømmere i år etterfulgt av Idrettslaget Varg. Andre klubber som stiller med mange svømmere, og som gjerne vil vippe Bergensvømmerne ned fra tronen som beste klubb, er Vestkantsvømmerne, Bærumsvømmerne, Hamar IL og Team Stavanger.

De største profilene i mesterskapet vil nok være våre VM-svømmerne som etter NM kun har tre uker igjen til sitt store mål for sesongen; VM langbane i Melbourne. Anne-Mari Gulbrandsen, Alexander Dale Oen, Robin Dale Oen, Gard Kvale og Kim Torry Simmenes stiller i utgangspunktet på mange øvelser under NM for å få en skikkelig gjennomkjøring før avreise til siste treningssamling i Australia 10. mars.
Sportssjef Petter Løvberg mener NM nå blir en viktig test for å se hvor svømmerne står etter en lang og hard treningsperiode med blant annet samlinger i Thailand, Hamar og Oslo. Det har vært litt sykdom i laget den siste tiden men våre to antatt sterkeste kort, Alexander Dale Oen og Anne-Mari Gulbrandsen, har holdt seg friske og har fått trent meget godt.

Når det gjelder vår siste VM-svømmer, Aleksander Hetland, viste han gode takter sist helg da han satte personlige rekorder i yardsbasseng i USA. Han kommer ikke hjem til NM men reiser direkte til VM etter NCAA som er det amerikanske universitetsmesterskapet.

Utover våre VM-svømmere blir det spennende å følge mange av de nye profilene som dukket opp i norsk svømming i løpet av fjorårssesongen. Flere av disse har jo også vist at de er kapable til å sette norske rekorder så det er lov å håpe på flere norske rekorder både på senior- og juniorsiden.

For juniorene vil NM være eneste mulighet til å kvalifisere seg på kortbane til junior EM langbane som går i juli. Under nordisk mesterskap for junior i desember tok norske svømmere tre gullmedaljer, og det bør derfor være flere enn allerede kvalifiserte Elin Slaatmo fra Hamar som er gode nok til å komme seg til junior EM.


Norgesmesterskap i svømming for senior og funksjonshemmede på kortbane (25 meter) 2007
Risenga svømmehall, Brages vei 8, 1387 Asker
Åpningsseremoni torsdag 1. mars kl 17.00
Torsdag 1. mars: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.30
Fredag 2. mars: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.00
Lørdag 3. mars: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.00
Søndag 4. mars: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 16.00

Kontaktinfo
Sportssjef i Norges Svømmeforbund Petter Løvberg, mobil 9706 0795.
President i Norges Svømmeforbund Per Rune Eknes, mobil 9223 4847.
Pressekontakt Asker Svømmeklubb, Lars Erik Mørk, mobil 9220 1133.

Startlister, heatlister, resultatlister
www.livetiming.no/nmsenior07/index.html

Livetiming på internett
www.livetiming.no/livetiming/livetiming.aspØvelsesoppsettet finnes til slutt i innbydelsen til NM, som finnes her
www.svomming.no/index.php?articleid=3700


 


 


 

Førstkommende helg svømmes Norgesmesterskap for senior og funksjonshemmede på kortbane (25 meter) i nye Risenga svømmehall i Asker. Asker Svømmeklubb er teknisk arrangør i samarbeid med Norges Svømmeforbund. Mesterskapet starter torsdag 1. mars og avsluttes søndag 4. mars, og samler 288 svømmere fra over 50 klubber landet rundt.

X