go up

Det var mye idrettglede og flotte prestasjoner i løpet av helga. Det er gledelig at mange kommer igjen år etter år og ikke minst er det gledelig at det i år var flere som var med på sitt første – og helt sikker ikke siste svømmestevne. Klubben med flest deltakere i år var Stegaberg Idrettslag, 10 svømmere hadde tatt turen over fra Haugesund. Stegaberg har for øvrig vært med på alle Landsstevner som har vært arrangert.


 


 
Interesserte og ivrige svømmere fikk gode råd om trening og kosthold.


 Ikke bare svømming


Nytt av året i Landsstevne-sammenheng var kursdagen fredag 5. oktober. Her ble utøvere og trenere/ledere delt i egne grupper, noe som fungerte veldig bra. Silje Bakke (med flere års erfaring med idrett for funksjonshemmede) fra Akershus idrettskrets lærte utøverne og hvordan de kan de kan bli bedre idrettsutøvere og om holdninger i forhold til det å være idrettsutøver. De fikk også en god innføring om kosthold og her var det nok noen og enhver som hadde noe å lære.


 Trude Halvorsen, visepresident i Svømmeforbundet (og mange års erfaring med idrett for funksjonshemmede) og Per Osland, trener i Åstveit Svømmeklubb, kurset trenere/ledere i hvordan trene utviklingshemmede utøvere. Kursdagen ble avsluttet med trening og instruksjon i bassenget og her fikk både utøvere og trenere gode råd å ta med seg i videre trening.


 Selv om svømmestevnet er hovedmålet for helga, er den sosiale delen også veldig viktig. Fredag kveld hadde Gjelleråsen Idrettsforening laget til en flott arrangement som selvfølgelig innebar utfordringer på dansegulvet. Lørdag kveld var det bankett og også her ble danseskoene benyttet flittig.


 


Lambertseter Svømmeklubb arrangerte et flott stevne og både utøvere og trenere/ledere var fornøyde!


 


 
Per Osland ga gode råd til utøverne på årets landsstevne.


 


Resultater fra Landsstevne i svømming


 


Foredrag for utøverne v/Silje Bakke:
 Svømmeforbundet kommer tilbake med tid og sted for neste års arrangement, forhåpentligvis før nyttår.

 Lørdag 6. og søndag 7. oktober ble Landsstevne i svømming for utviklingshemmede arrangert av Lambertseter Svømmeklubb. I alt 39 svømmere fra 14 klubber konkurrerte i 20 øvelser på selve Landsstevnet, mens det på Rekruttstevne var 15 utøvere fra 5 klubber. Svømmerne kom fra Mandal i sør til Sørreisa i nord.

X