go up


 


Maren er en blid og glad 16-åring fra Minnesota i USA. Hun er med på skolens svømmelag, og har mange av vennene sine på laget. Ved siden av svømmingen er hun engasjert som leder for en konfirmasjonsgruppe. Maren har allerede hatt hele tre år med norsk på skolen, så hun stiller godt forberedt til et år her nord.


  


Awin fra Thailand har nok ikke så mye norsk med i bagasjen, men han snakker fint engelsk, og norsken kommer nok smått om senn når han er vel plassert i sin norske vertsfamilie. På fritiden er Awin en ivrig svømmer, og trener 5-6 ganger i uka. I tillegg interesserer han seg for biljard, thaiboksing, jogging og piano, så det skorter ikke akkurat på aktiviteter for denne karen. Forhåpentlig kan han få en hyggelig og livlig familie å bo hos her i Norge også.


  


Sara er også ei aktiv jente. Hun er 18 år gammel, og kommer fra Oostende i Belgia. Det siste året har hun drevet med stuping tre ganger i uken, i tillegg til at hun spiller i korps og liker å danse. Sara trives dessuten godt på skolen, og liker spesielt biologi som fag.


 
Maren, Awin og Sara er tre av ca 165 ungdommer fra hele verden som ankommer Norge i begynnelsen av august for å være utvekslingselev gjennom AFS. De skal alle gå ett år på videregående skole, og bo hos norske vertsfamilier spredt fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør. Det stilles ingen spesielle krav til vertsfamiliene utover at de har en ledig seng, og hjerterom og interesse for å inkludere en ungdom i familielivet sitt på godt og vondt gjennom et år. Utover dette er det rom for alle typer familier – med mange eller ingen barn, én eller to foreldre, yngre og eldre.


 
AFS er en frivillig og ideell organisasjon, som jobber for forståelse og vennskap på tvers av landegrenser, og religiøse og kulturelle forskjeller. Dersom du synes dette høres interessant ut, og ønsker å gjøre en innsats som vertsfamilie for Maren, Awin, Sara eller en annen AFSer er du hjertelig velkommen til å kontakte AFS på e-post info@afs.no eller telefon 22 31 79 00). Du kan også lese mer om organisasjonen og om det å være vertsfamilie på www.afs.no.


 


 


  


 


 


 


 

Maren, Awin og Sara er tre ungdommer som skal tilbringe neste skoleår i Norge, og organisasjonen AFS Norge Internasjonal Utveksling søker nå etter hyggelige vertsfamilier som kanskje deler deres interesse for svømming og stup.

X