go up


I finalen i 1995 klassen ble det en tøff motstander i det finske laget Saukot. LRK kjempet tappert, men tapte 3-1 mot en bedre motstander.

Det er små marginer og vi skal være stolte av å bli nr. to i gruppen og fikk finaleplass. Olga Bellos ble kåret til lagets beste spiller etter en meget bra innsats i mål.

Laget vant 4 av 5 innlende kamper. Den tapte kampen var mot finalevinneren.
Mye flott spill og innsatsvilje, noe som viser at det kommer spillere som har lyst til å heve norsk vannpolo. Det er tøffe kamper i denne årsklassen, men her tar mann i mot (og gir litt til bake) uten å klage.

Vannpoloskolen stilte med fire spillere, som fikk prøvd seg litt mot de beste vannpolospillerne i Norden. Samtidig fikk de se hvordan laget fungerer sammen, være med på spillemøter, oppleve stemningen i hallen og ikke minst, ta i mot medaljene med klappsalver fra tribunen.

I klasse 1993 var det også mye flott spill. Innlende runde besto av seks kamper, der de vant fem og en uavgjort og dermed vinner av gruppen.
Det er flere harde kamper i denne årsklassen og dessverre er det enkelte motstandere som tyr til vel tøffe tak når de opplever at de ikke henger med. LRK viste mye godt teknisk spill, noe som gledet trenere og de sindige supporterne fra Norge.

Finalen ble spilt på stor bane med store mål og motstander var Järfälla vattenpolo fra arrangørklubben . Kampen startet bra og etter en stund ledet LRK 5-2, men Järfälla var en verdig finalist og plutselig stod det 5-5 på måltavla. Det ble 5-6, så 6-6 og i siste spilleminutt satt ballen mellom stengene, noe som skulle vise seg å bli seiersmålet. Men ingen ting var avgjort før dommeren blåste av kampen og tavlen viste 7-6 til LRK.

Järfälla spillerne gratulerte LRK med en velfortjent seier og kom med hyggelig tilbakemeldinger til våre spillere, noe som vi satte stor pris på.

Eirik Albins ble kårets til lagets beste spiller og vant skåringsstatistikken i gruppen.

Upptramp cup er Nordens største vannpoloturnering for barn og ungdom, der de beste finske og svenske lagene stiller. I år var det flere deltagende lag og nivået noe høyere i år en i fjor. LRK Elitelaget viser nok en gang at de har en kollektiv fremgang og hevder seg blant de beste i Norden.


 


 


 


 


1993-laget


 


 


 


1995-laget


 


 


 


 


 

Nok en gang har LRK vannpolo godt til topps i Upptramp Cup. Vi stilte med to lag og begge gikk til finalen. Dette er historisk, da det tidligere ikke har skjedd med et norsk vannpololag.
Tekst: Morten Larsen
Foto: Terje Tollefsrud

X