go up

For småskoletrinnet er boken “Slik lærer du å svømme” helt sentral. Den tar for seg alle øvelser og leker som fører frem til vanntilvenning og de forskjellige kjernefunksjonene. Boken inneholder også en DVD med 60 øvelser som kan brukes i svømmeundervisningen fra 1.-10. årstrinn.


Vi anbefaler også CDen “Syng og svøm” for småskoletrinnet. Vi tar i bruk nye sang- og musikkpedagogiske metoder i svømmeundervisningen av barn. Hvert svømmemerke for småskoletrinnet har sin egen sang med svingende musikk – det blir gøy i vannet! Svømmetekstene og musikken gjør det mulig å inspirere til læring også utenfor svømmehallen, for eksempel i musikktimene på skolen.


For mellom- og ungdomstrinnet anbefaler vi boken “Svømmeaktiviteter for viderekommende”. Boken beskriver metodikken på en rekke svømmeteknikker, blant annet de fire konkurransesvømmeartene. I tillegg behandles livredning, hopp og stup, synkronsvømming samt lek og spill med ball.


Vi anbefaler også DVDen “Svømmeteknikk” for mellom- og ungdomstrinnet. Denne gir en systematisk og pedagogisk innføring i de fire konkurransedisiplinene bryst, butterfly, crawl og rygg med start- og vendingsteknikker. For hver svømmeart vises den hele teknikken, de enkelte armtak, benspark, koordinasjon samt øvelser for å forbedre teknikken.


 


Norges Idrettshøgskole (NIH) har utviklet en DVD “Livredning i skole og fritid”. Skoleverket er hovedmålgruppa, men den er også aktuell for grupper, organisasjoner og friluftslivsmennesker.


NB! Denne kjøpes hos NIH. Mer informasjon finner du her.


 


Alle merker og annet materiell kan bestilles hos:


Idrettsbutikken


Postboks 53


2271 Flisa


Telefon: 62 95 06 30


Telefaks: 62 95 06 11


E-post: idrettsbutikken@klubben.no


 

Forslag til litteratur og annet materiell

X