go up

Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede er ekte idrettsglede, flotte prestasjoner og mye moro!

Det skal være et stevne på nivå med et NM – det er høytidelig åpning med taler og nasjonalsang, det er innmarsjer og det er premieseremonier. Mange trener til og har Landsstevnet som årets store mål. Her skal de delta for første gang eller de skal prestere og vise fram hva de har trent for de siste uker eller måneder. Men – Landsstevnehelga er mer enn et svømmestevne. Dette er en helg som også skal bidra til utvikling og læring – og et sosialt fellesskap

 

Om selve stevnet
På Landsstevnet konkurreres det i klassen S14 (klassen for utviklingshemmede).

For å gjøre det mer rettferdig for deltakerne, deles klassene inn i 4 underklasser, ut fra hvor fort en har svømt tidligere.

 

Klassen CA er en rekruttklasse for de som ikke har svømt så mye før, ikke vet hvor fort de svømmer – og/eller ikke er kjent med NSFs regler for svømming. Det er dommere til stede for på å rettlede utøverne(ingen dømming).

 

Klassene CB-CC-CD er approberte klasser. Det vil si at dommere dømmer ut fra NSFs gjeldende svømmeregler. Dette er klasser for de som har svømt og deltatt på stevne tidligere. Ved påmelding må en oppgi påmeldingstid – og ut fra påmeldingstiden blir en plassert i rett klasse. Oppsett for hvilke tider som gir hvilke klasser finner du i innbydelsen. Det er tid oppnådd på approbert stevne mellom 10. september 2014 og 9. september 2015 som skal oppgis.

Har man ikke svømt øvelsen på approbert stevne i denne perioden kan man bruke tid fra trening eller stipulere tid.

 

Mer en et svømmestevne
Lørdag formiddag arramgeres det et miniseminar for både utøvere og for trenere/ledere. Og lørdag kveld er det bankett, med god mat, dans, stolleken og topp stemning.

 

For påmelding og nærmere informasjon – se INVITASJONEN TIL LANDSSTEVNET 2015

Bestillingsskjema måltider og oversikt over påmeldinger (word-skjema) 

 

Kontaktperson NSF: Kristin Homb, kristin@svomming.no / 21 02 96 73

Kontaktperson Lambertseter SK: Caroline Brinchmann, caroline@lsvk.no , 47250336

 

 

Ønsker klubben din å arrangere LANDSSTEVNET i 2016?

Les mer om Landsstevnet her. 

Ta også  kontakt med Kristin i NSF på kristin@svomming.no

 

 

 

Årets Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede arrangeres av Lambertseter Svømmeklubb 10.-11. oktober. Dette er stevnet som passer for de som er med på sitt første stevnet – og for de mer erfarne svømmerne. Over 70 deltaker var med i 2014. Innbydelsen er klar – så allerede nå kan du melde deg på Landsstevnet og være med på  “årets høydepunkt”.

X