go up

Skjetten Svømmeklubb hadde lagt til rette for og gjennomførte et arrangement og et svømmestevne som gav mange flott prestasjoner og mye smil og glede. Totalt var det 50 svømmere fra 17 klubber. Gledelig er det å se at det blir stadig flere utøvere fra våre nordligste fylker som finner veien til Landsstevnet. Innstrandens IL fra Bodø har nå blitt en gjenganger med ei fin gruppe av svømmere. Håvard Jacobsen fra Sørreisa Svømmeklubb er også en som begynner å bli erfaren – og i år var også Trømsø Svømmeklub og Karasjok Svømmeklubb med for første gang.


 


Sportslig var det nok debutanten fra Trømsø som utmerket seg mest. Adam Ismael Wenham har kun svømt aktivt siden august, men både teknikk og tempo imponerte både konkurrenter og publikum – og dette er nok en svømmer vil kommer til å høre mer om framover. Adam svømte 7 øvelser og kunne reise tilbake til Tromsø med 6 gull. I 4 av øvelsene var det Marcus Haus fra Eid og den eviunge superveteranen Ola Riise fra Asker som var de hardeste konkurrentene – medaljefordelingen ble lik på alle øvelsene, med gull til Adam, sølv til Marcus og bronse til Ola.


 


Klubbens eget store håp, Rona Hjelmstad, klarte også å innfri forventningene på hjemmebane. 6 starter endte med 5 gull og 1 sølvmedalje – etter flere jevne fighter med venninnen Arja Johansen fra Ås og Hanne Torill Scheit fra Stegaberg.


                          


Debutanten Adam Ismael Wenham  fra  Tromsø                        Mange jevne fighter mellom den evigunge imponerte alle i sin debut på Landsstevnet                                veteranen Ola Riise fra Asker (foran), Marcus  


                                                                                                  Haus fra Eid og Adam Ismael Wenham
             


                                                                                                                                                                            To gode venninner som hadde flere jevne dueller:


Arja Johansen fra Ås og Rona Hjelstad fra Skjetten.


 


 


FOREDRAG OG TRENING


Selv om det er svømming som er hovedfokus på Landsstevnet er dette en helg som også byr på flere aktiviteter. For sjette året på rad starter Landsstevnehelga opp på fredag med foredrag og ulike aktiviteter. I år var det kosthold, Enkeljympa og en økt i bassenget som stod på programmet og ca halvparten av svømmerne var med.


 


Kosthold


Kosthold i forbindelse med trening er alltid et aktuelt tema og kostholdsekspert Lise von Krogh kan mye om dette. Hun hadde lagt opp en god time der deltakerne både fikk høre om hva de bør spise før og etter trening – og de smurte selv mat og matpakke til å ha etter treningsøkta. Dette var nyttig kunnskap og oppdatering for noen og enhver.


 


Lise von Kroghs kostholdsforedrag


Les mer Lise von Krogh her


 


Enkeljympa


Enkeljympa er en treningsøkt tilrettelagt for personer med utviklingshemming, det er enkle og funksjonelle øvelser til variert og fengende musikk. Økten ble ledet av primus motor for denne typen trening, Anne Ottestad i Friskis&Svettis. Hennes treningsglede smittet over på alle, så dette ble en time med mye smil og litt slitne deltakere. 


Les mer om Enkeljympa her.


 


Bassengøkt


Siste del av programmet fredag var en økt i bassenget. Denne ble ledet av Trude Halvorsen og Rolf Husebø, begge bl.a. med trenererfaring på landslagsnivå – og de utgjorde trener/lederteamet for svømmerne som var med til Special Olympics i Athen i fjor sommer. Her kunne både svømmere og trenere få tips til trening, samt en siste finpuss av teknikken før helgas stevne.


 


Så er det banketten lørdag – et høydepunkt med god mat, dans og selvfølgelig den obligatoriske stolleken.


 


Norges Svømmeforbund vil rette en takk til Skjetten Svømmeklubb for godt gjennomført arrangement og ei flott helg!


Vi vil også takke alle svømmere og klubber for strålende innsats og masser av idrettsglede!


 


Har din klubb lyst til å være med på denne «festen» – og arrangere Landsstevnet, ta kontakt med Kristin Homb, kristin@svomming.no

Landsstevnehelgen 2012 er nå historie og dette ble ei helg preget av gode prestasjoner og godt humør, både i og utenfor svømmehallen. En fin blanding av  «veteraner» i Landsstevnesammengeng og debutanter vi håper å se igjen både på Landsstevnet og på andre stevner.

X