go up

Blant deltakerne i år var det mange med lang fartstid i Landsstevnesammenheng, det var gledelig gjensyn med utøvere som ikke har deltatt på noen år – og det var en nykommer, Marcus Haus fra Eid Symjeklubb, som markerte seg fint allerede fra første svømmetak. Totalt sett var det mye bra svømming og det ble satt mange personlige rekorder i løpet av helga.


 


Resultater fra Landsstevnet finner dere på hjemmesiden til Øvre Eiker Svømmeklubb.


 


Fint besøk


To av de som fikk gleden av å oppleve både ekte idrettsglede og gode prestasjoner, var idrettspresident Tove Paule og ordfører i Øvre Eiker kommune, Ann Sire Fjerdingstad. De hadde begge tatt turen til Hokksund svømmehall på lørdag – og etter hilsning og lykkeønskninger under åpningen av stevnet, hadde de noen opplevelsesrike timer på tribunen sammen med visepresidenten i Svømmefobundet, Dag Bergslien.


 


Foredrag


Selve Landsstevnethelgen ble åpnet med foredrag “Sett og vedrsatt” av Helge Gudmundsen. Helge er trener på 14. året for Flatås Lions, et fotballag for utviklingshemmede og i foredraget tok Helge oss med på historien og hverdagen som trener. En historie og en hverdag fylt av livsglede, latter og gleden av å lykkes, men også erfaringen med smerte og nederlag. Hans budskap er at det er personen som er viktigst, vi skal bli verdsatt for den vi er.


 


For at vi skal ha det godt med oss selv og ha lyst og overskudd til å være aktive, er det viktig å tenke på hva vi spiser. Mange har hørt uttrykket ”Du er hva du spiser”. Dette var også budskapet til ernæringsfysiolog Lise von Krogh. Med enkle ord og gode illustrasjoner fortalte hun oss hvor lite som skal til for å ha variert og sunt kosthold – og hvor mye dette har å si både for å prestere bedre, men egentlig også for at vi skal ha det bedre med oss selv.


Foredraget til Lise von Krogh finner du her.


Svømmeteknikk


Fredag før Landsstevnet var det også lagt inn en økt i bassenget der fokus var teknikktrening. Med enkle øvelser og god forklaring viste og beviste Øvre Eikers “primus motor” Jon Peter Wium at alle kan hvis de vil. Det var imponerende å se hva deltakerne klarte å få til i løpet av timen i bassenget. En stor takk til Jon Peter – og ikke minst strålende innsats fra deltakerne! Vi håper årets utøvere får mulighet til å følge opp teknikktreningen i sine respektive klubber.


 


Bankett


Landsstevnet i svømming er og skal være det ordene beskriver – et nasjonalt svømmestevne – et stevne å trene fram mot, med en målsetting om at timevis med trening skal resultere i medaljer, og da helst i edleste valør.  Med Landsstevnet er også så mye mer. Den sosiale rammen rundt selve arrangemetet svært viktig. Øvre Eiker SK gjorde en fantastisk jobb her – og for mange var nok banketten lørdag et av de store høydepunktene i helgen. God mat, litt taler – og ikke minst dans til levende musikk skapte en høytidelig og god stemning – og kanskje var det noen som fant tonen ekstra godt på dansegulvet….


 


Det er ikke tatt noen avgjørelse på hvor Landsstevnet skal være i 2011, så om det er klubber som kan tenke seg å arrangere et svømmestevne – og et arrangement med svært mye idrettsglede, ta kontakt med Kristin Homb i Svømmeforbundet (kristin@svomming.no


 


Noen bilder fra Landsstevnet finner du via denne linken: http://svommeforbundet.zenfolio.com/p523065635


Bilder vil også bli sendt ut til alle deltakende klubber.


                   


                     Helge Gudmundsen trollbandt tilhørerene med foredraget “Sett og verdsatt”


 


  


 Nærmere 50 deltakere fra 14 klubber var i helga samlet til det som for mange er årets høydepunkt – Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede. Øvre Eiker Svømmeklubb hadde gjort en flott jobb med å legge til rette for at det ble mange gode resultater i bassenget – og minnerike opplevelser på land.

X